Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.SUPER DANI - uštedite do 60%
Odlična ponuda za vašu kompaniju. JYSK B2B- Pročitajte više

tuš zavese u kupatilu

Saveti za održavanje tuš-zavesa

Jedan od detalja koji su sastavan deo svakog kupatila, jesu i tuš-zavese koje svojim izgledom na poseban način mogu ulepšati kupatilo. No, zbog materijala i dodira sa vodom upravo su i čest izvor bakterija, te ih je potrebno pravilno održavati kako bi higijena bila na visokom nivou u vašem kupatilu.

U nastavku teksta pročitajte kako da održavate tuš-zavese u nekoliko jednostavnih koraka, kako biste postigli lep i uredan izgled istih.

Pranje tuš-zavesa 

Najjednostavniji način održavanja tuš-zavesa jeste pranje u veš mašini na preporučenoj temperaturi od 40º. Jedna od korisnih ideja jeste da ih perete zajedno sa peškirima, kako biste se rešili prljavštine sa zavese za tuš kabinu, a ujedno dobili i mekane peškire.

Još jedna od važnih stavki jeste da nakon pranja zavesu odmah stavite na sušenje, po mogućnosti u prostoriju u kojoj je dobra ventilacija.  Pranjem zavesa na 40º, odstranjuju se mrlje, ali samo u slučaju ukoliko to redovno radite, jer ukoliko vaše zavese nisu dugo prane, na teži način ćete se rešiti mrlja.

Ukoliko vaše tuš-zavese nisu duže vreme održavane, potrebno je oprati ih sa pola doze deterdženta u koji ćete dodati 1 dcl sirćetne kiseline, nakon čega ćete zavesu odložiti u veću kadicu i dodati 8 litara tople vode, pre dodavanja 250 ml kuhinjske soli. Nakon navedenih koraka, uverite se da se so rastvara te zavesu odložite tako da odstoji naredna 4 sata. Nakon postupka, potrebno je zavesu odložiti kako bi se osušila. 
  

Održavanje tuš zavesa
 

Redovno pranje tuš-zavesa 

Skidanje kamenca sa tuš-zavesa 






Korišćenje sirćeta za obojene tuš-zavese



Korisni saveti



 

Saznajte više

Pretvorite kupatilo u svoju spa oazu

Pretvorite kupatilo u svoju spa oazu

U centru pažnje: Serije peškira

U centru pažnje: Serije peškira

Letnja atmosfera i u vašem kupatilu

Letnja atmosfera i u vašem kupatilu

Kako prati i održavati peškire

Kako prati i održavati peškire