Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
Visokokvalitetni peškiri u različitim bojama okačeni na zid

Koje peškire izabrati? Ultimativni vodič

Kada kupujete nove peškire za svoj dom, postoji nekoliko faktora koje trebate da uzmete u obzir pre nego što donesete odluku. Uz širok izbor peškira dostupnih u različitim veličinama, materijalima, bojama i rasponima cena, možemo se lako izgubiti među velikim brojem opcija. Bilo da tražite povoljne i pristupačne peškire koji nude veliku vrednost za vaš novac ili luksuzne peškire izrađene od najkvalitetnijih materijala, donošenje informisane odluke ključno je kako biste na kraju bili zadovoljni kupovinom.

Ovaj vodič je dizajniran da vam pomogne da se snađete prilikom kupovine peškira, osiguravajući da na kraju dobijete savršene peškire koji će zadovoljiti vaše specifične potrebe i preferencije. Uzimajući u obzir sve ove aspekte, sa sigurnošću možete odabrati peškire koji će vam pružiti pružiti udobnost, koji su izdržljivi i koji će dodati stil vašem domu.

  1. Kvalitet peškira

  Prilikom kupovine svakodnevnih stvari poput peškira, pre svega vredi uzeti u obzir određene faktore. Dajte prioritet kupovini peškira čiji kvalitet odgovara vašim potrebama i nudi veliku vrednost za vaš novac. U JYSKu su peškiri podeljeni u tri kategorije: BASIC, PLUS i GOLD. Peškiri u BASIC kategoriji su vrlo pristupačni i izdržljivi, i time pružaju izuzetnu vrednost za novac, dok GOLD kategorija nudi luksuzne peškire najvišeg kvaliteta, takođe po pristupačnoj ceni. U kategoriji PLUS pronaći ćete odlične peškire koji balansiraju kvalitet i pristupačnost cene.

  Razmislite o kupovini najkvalitetnijih peškira koji su u skladu sa vašim budžetom i željama kako biste osigurali da dobijete peškire koji su mekani, upijajući i izdržljivi i koij će dugo trajati.

  U JYSKu su svi naši peškiri sertifikovani oznakom STANDARD 100 byOEKO-TEX®. To znači da bez obzira koji peškir odaberete, bez obzira na vrstu, materijal, boju ili cenu, dobićete peškir koji ne sadrži štetne hemikalije i potpuno je bezbedan za vas i vašu porodicu.

  2. Veličine i vrste peškira

  Postoji mnogo različitih vrsta peškira koje možete izabrati, a svaki je dizajniran za specifične namene. Korišćenje različitih peškira za različite potrebe u vašem domu je odlična ideja. Od malih peškira za ruke i lice do velikih peškira za kupanje, možete pročitati više o svakoj vrsti peškira u tabeli ispod sa jednostavnim pregledom veličina peškira. Pregled takođe nudi linkove na sve vrste peškira u našem asortimanu za svaku određenu veličinu. Imajte na umu da su mnogi naši peškiri deo seta, tako da možete nabaviti peškire za različite namene koji se međusobno slažu.

  Tražite peškire koje ćete poneti na plažu, bazen ili jezero? Pročitajte naš blog post o tome koji peškiri i pikinik ćebe su najbolji za plažu.

  Tabela: Pregled vrsta i veličina peškira

  Vrste peškira

  Veličina peškira/dimenzije

  30x30 cm / 30 x 30 cm
  28x30 cm / 28 x 30 cm

  40x60 cm / 40 x 60 cm
  30x50 cm / 30 x 50 cm

  50x100 cm / 50 x 100 cm
  50x90 cm / 50 x 90 cm

  100x150 cm / 100 x 150 cm
  70x140 cm / 70 x 140 cm
  65x130 cm / 65 x 130 cm 

  Peškiri za lice

  Peškir za lice je mali peškir koji je savršen za razne namene. Možete ga koristiti da osušite lice nakon pranja, osušite ruke ili čak obrišete nežnu bebinu kožu. Njegova kompaktna veličina od 28x30 cm i 30x30 cm čini ga lakim za rukovanje i idealnim za svakodnevne potrebe.

  Peškiri za goste

  Peškir srednje veličine, između peškira za lice i peškira za ruke, tzv. peškir za goste je opcija idealna za sušenje ruku ili lica u toaletu za goste ili gostinjskoj sobi. Veličina peškira za goste je obično 40x60 cm ili 30x50 cm.

  Peškiri za ruke

  Kao što i sam naziv govori, peškiri za ruke se uglavnom koriste za sušenje ruku u toaletu nakon pranja, ali s obzirom na svoju praktičnu veličinu, pogodni su za gotovo svaku namenu. Zbog njihove česte upotrebe, ulaganje u visokokvalitetne, izdržljive peškire za ruke osiguraće da izdrže redovno korišćenje i habanje još dugo vremena.

  Peškiri za kupanje/tuširanje

  Peškir za kupanje je najčešći i najpopularniji tip peškira. Kada je u pitanju sušenje nakon kupanja ili tuširanja, peškir za kupanje je standardna opcija. Njegova veličina čini ga svestranim i savršenim za svakodnevnu upotrebu, pružajući pravi balans upijanja i veličine kojom vas pokriva.

  3. Težina peškira

  Težina peškira je uopšteno odličan pokazatelj njegovog kvaliteta; što je težina veća, to će peškir biti deblji, izdržljiviji i imati bolju moć upijanja. Težina peškira se meri u gramima po kvadratnom metru (g/m2 ). Na primer, naša KARLSTAD kolekcija peškira (omiljena kod kupaca već preko 10 godina) klasifikovana je pod našu GOLD kategoriju i dolazi s težinom od 500 g/m 2 .

  Kategorizacija težine peškira služi kao korisna opšta smernica za razumevanje težine peškira:

  • Lagani peškiri
   300-400g/m 2 . Lagani peškiri su tanki, brzo se suše i nude svestranost za različite namene.
  • Peškiri srednje težine
   400-600g/m 2 . Nešto su teži od laganih peškira, idealni su za korišćenje i kao peškiri za goste i peškiri za kupanje. Potrebno im je nešto duže da se osuše, ali uglavnom nude mekši i prijatniji osećaj.
  • Teški peškiri
   600 g ili više/m 2 . Oni se smatraju najluksuznijim opcijama. Teški peškiri pružaju vrhunsku mekoću, debljinu i gustinu, što znači da upijaju više vode, ali im je potrebno i duže da se osuše.

  Kada birate peškire za svoj dom, imajte na umu da su gušći i teži peškiri izdržljiviji, imaju veću moć upijanja i mekši su, slično onima u spa centrima i ekskluzivnim hotelima. S druge strane, peškiri manje težine će prirodno biti lakši i brže će se osušiti.

  4. Dečji peškiri, kupatilske prostirke i rukavice za kupanje

  Pored raznih vrsta peškira o kojima se govori u ovom vodiču, u našem asortimanu se nalaze i dečji peškiri ukrašeni omiljenim likovima iz crtanih filmova, bajki, filmova i video igrica. Osim toga, u našem asortimanu čekaju vas kupatilske prostirke i drugi dodaci za kupatilo, uključujući rukavice za kupanje.

  Dečji peškiri sa popularnim likovima i motivima

  Kupatilske prostirke i rukavice za kupanje

  Saznajte više

  JYSK noviteti: oprema za kupatilo

  JYSK noviteti: oprema za kupatilo

  Pretvorite kupatilo u svoju spa oazu

  Pretvorite kupatilo u svoju spa oazu

  U centru pažnje: Serije peškira

  U centru pažnje: Serije peškira

  Letnja atmosfera i u vašem kupatilu

  Letnja atmosfera i u vašem kupatilu