Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava na JYSK.rs prilikom online kupovine u vrednosti od 25.000 RSD ili više.

Prelistajte naš novogodišnji časopis!
Džemperi i ormar sa kliznim vratima

Saveti za održiv i organizovan garderober

Datum:

Kategorija: Razno

TAGOVI: održiva moda, odlaganje stvari

Važnost čuvanja planete je jasnija nego ikada. Vaš ormar je dobro mesto za početak: Uz bolji pregled odeće koju već imate, veće su šanse da ćete je zapravo i nositi. Pripremili smo nekoliko saveta kako da jednostavno i funkcionalno organizujete svoj garderober:
 

Ideje za odlaganje stvari

Najjednostavniji trk za održavanje organizovanog izgleda ormara su identične vešalice
Zatim, održavajte svoj ormar organizovanim slažući svoju odeću po kategorijama, a zatim po bojama. Obesite sve majice zajedno od svetlijih prema tamnijima, s leva na desno, zatim ponovite to s pantalonama itd. 

Još saveta za uredan dom. 

Ne bacajte kutije od cipela. One štite vašu obuću od prašine i dobre su za odlaganje. Stavite sliku cipela sa spoljne strane kutije kako biste znali koje su cipele unutra. 

Pronađite ormar koji odgovara vašem stilu. Ako se oblačite pretežno neformalno, i imate dosta džempera i majica, potrebno vam je puno polica. Ako nosite poslovno odelo svakog dana, potrebna vam je šipka sa vešalicama za jakne, haljine itd. Korpe su savršene za odlaganje čarapa, šalova i ostalih malih komada odeće. 


Ako je vaš ormar i dalje pretrpan, vreme je da se rešite dela odeće. Za svaku majicu, haljinu ili džemper, zapitajte se: “Da danas kupujem da li bih kupio/la ovo, znajući što sada znam (da mi majica ne odgovara ili da mi džemper nadražuje kožu)?” Ako je odgovor ne, ide van.
Ako vam je potrebno više pomoći za smanjivanje količine odeće u ormaru, fokusirajte se na čuvanje osnovnih stvari: bele majice, crne haljine, farmerke, suknje do kolena itd. 

Saveti za pranje

Generalno je dobra  ideja prati odeću ređe nego inače. Proces pranja je grub za odeću i može je oštetiti. Osim ako je vidljivo prljava ili neugodnog mirisa, ne treba prati odeću nakon svakog nošenja. Uvek perite osetljivu odeću u vreći za pranje na programu za osetljivu odjeću i perite vunene džempere na ruke. 

Ako kupujete novu odeću…

Kupovina vintage odeće je odličan način obnavljanja ormara, dok u isto vreme vaš negativan uticaj na okolinu je minimalan. Ako vaša vintage odeća ima određen miris, sipajte malo vodke u bočicu i poprskajte po odeći, Kako alkohol bude isparivao, tako će i miris. 

Drugi trikovi za garderobu

Cipele vam više ne pristaju? Napunite vodootporne plastične kesice vodom i stavite ih unutra. Stavite cipele zajedno sa kesicama u zamrzivač. Kako se voda bude ledila, vaše cipele će se proširiti. 

Dok peglate, prekrijte sve osetljive detalje metalnom činijom ili kašikom i pritisnite okolnu tkaninu. 
Ne zaboravite da sveže opeglanu majicu ostavite da visi par minuta pre nego što je stavite u ormar, inače će se pojaviti novi nabori. 

Imate li još neki savet za održiv, ali modno osvešćen stil života? Podelite ih sa nama!

Nevena Social media&digital coordinator

Komentari