Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina. SUPER DANI- Uštedite do 60%. 
Opremite svoju kompaniju našim sjajnim ponudama.

Džemperi i ormar sa kliznim vratima

Saveti za održiviji i organizovan garderober

Važnost čuvanja planete je danas jasnija nego ikada. Vaš ormar je dobro mesto za početak: uz bolji pregled odeće koju već imate, veće su šanse da ćete je zapravo i nositi. Pripremili smo nekoliko saveta kako da jednostavno i funkcionalno organizujete svoj garderober:

Ideje za odlaganje stvari

Najjednostavniji trk za održavanje organizovanog izgleda ormara su identične vešalice
Zatim, održavajte svoj ormar organizovanim slažući svoju odeću po kategorijama, a zatim po bojama. Okačite sve majice zajedno od svetlijih prema tamnijima, sa leva na desno, zatim ponovite to sa pantalonama itd. 

Pronađite još saveta za uredan dom. 

Ne bacajte kutije od cipela. One štite vašu obuću od prašine i dobre su za odlaganje. Stavite sliku cipela sa spoljne strane kutije kako biste znali koje su cipele unutra. 

Pronađite ormar koji odgovara vašem stilu. Ako se oblačite pretežno neformalno i opušteno i imate dosta džempera i majica, potrebno vam je puno polica. Ako nosite poslovno odelo svakog dana, potrebna vam je šipka sa vešalicama za jakne, haljine itd. Korpe su savršene za odlaganje čarapa, šalova i ostalih malih komada odeće. 


Ako je vaš ormar i dalje pretrpan, vreme je da se rešite dela odeće. Za svaku majicu, haljinu ili džemper, postavite sebi pitanje: “Da danas kupujem da li bih kupio/la ovo, znajući što sada znam (da mi majica ne odgovara ili da mi džemper nadražuje kožu)?” Ako je odgovor ne, ide van.
Ako vam je potrebna dodatna pomoć za smanjivanje količine odeće u ormaru, fokusirajte se na čuvanje osnovnih stvari: bele majice, crne haljine, farmerke, suknje do kolena itd. 

Saveti za pranje

Generalno je dobra ideja prati odeću ređe nego inače. Proces pranja je grub za odeću i može je oštetiti. Osim ako je vidljivo prljava ili neprijatnog mirisa, ne treba prati odeću nakon svakog nošenja. Uvek perite osetljivu odeću u vreći za pranje na programu za osetljivu odeću i perite vunene džempere na ruke. 

Ako kupujete novu odeću…

Kupovina vintage odeće je odličan način obnavljanja ormara, dok je u isto vreme vaš negativan uticaj na okolinu minimalan. Ako vaša vintage odeća ima određen miris, sipajte malo vodke u bočicu i poprskajte po odeći, Kako alkohol bude isparivao, tako će i miris. 

Drugi trikovi za garderobu

Cipele vam više ne pristaju? Napunite vodootporne plastične kesice vodom i ubacite ih unutra. Stavite cipele zajedno sa kesicama u zamrzivač. Kako se voda bude ledila, vaše cipele će se proširiti. 

Dok peglate, prekrijte sve osetljive detalje metalnom činijom ili kašikom i pritisnite tkaninu okolo. 
Ne zaboravite da sveže opeglanu majicu ostavite da visi par minuta pre nego što je stavite u ormar, inače će se pojaviti novi nabori. 

Imate li još neki savet za održiv, ali modno osvešćen stil života? Podelite ih sa nama!

Saznajte više

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

Nordic Mood: Mali nameštaj sa velikim uticajem

Nordic Mood: Mali nameštaj sa velikim uticajem

Naše omiljene korpe za odlaganje

Naše omiljene korpe za odlaganje