Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
Spoljašnja veštačka biljka u sivim saksijama za cveće i tri unutrašnje veštačke biljke

Osvežite svoj dom i baštu veštačkim biljkama

Zelene biljke i cveće daju život i toplinu minimalističkom dizajnu enterijera, ali mogu imati i umirujuć učinak u domovima sa puno detalja i boja. Cveće i biljke savršeni su za upotpunjavanje prostora, ali ako nemate smisla za biljke i cveće, može biti teško održati ih u životu.

Neki će se možda namrštiti kada pomisle na veštačke biljke, ali nema razloga za to. U JYSKu prodajemo veštačko cveće i biljke najboljeg i najprirodnijeg kvaliteta. Zato možete jednostavno ukrasiti svoj dom – i unutra i napolju – veštačkim cvećem i biljkama.

Zelene veštačke biljke u različitim oblicima i veličinama

Zašto odabrati veštačke biljke?

Prednosti veštačkih biljaka u odnosu na prave su brojne, pa ako ste još uvek u nedoumici jesu li veštačke biljke nešto za vas, čitajte dalje.

Prvo, veštačke biljke su odlične zbog niskog nivoa održavanja. Ne treba razmišljati o tome da li ste ih zalili premalo ili previše. Vaše veštačke biljke će izgledati zeleno, sveže i zahtevati minimalan trud od vas. To čini veštačke biljke savršenim rešenjem za vašu vikendicu ili ako puno putujete i često ste odsutni od kuće.


Još jedna prednost je što veštačke biljke možete postaviti gde god želite. Ne treba uzimati u obzir sobnu temperaturu ili količinu svetlosti.

Uz realistične veštačke biljke, vaš će dom uvek izgledati sveže i privlačno. Koristite veštačke baštenske biljke kako bi vaša terasa ili balkon uvek izgledali bujno i potpuno.

Dve sive saksije sa veštačkim baštenskim biljkama

Konačno, veštačko cveće je dobro rešenje ako u domu postoji neko ko je alergičan, što znači da određene žive biljke ne smeju biti u domu.

Veštačke biljke koje mogu biti na otvorenom

Svako ima mesto u bašti, na balkonu ili na terasi, gde je malo teže stvoriti zelenu oazu. To može biti zato što ima previše senke ili sunca ili nema vode. Negde je vetrovito, što otežava ukrašavanje biljkama i cvećem. Ovde veštačke biljke mogu biti od velike pomoći. Olakšajte sebi i ukrasite svoj spoljašnji prostor veštačkim spoljašnjim biljkama:

Veštačke baštenske biljke odlične su i kao pregrade između 'prostorija' na terasi. Ako imate luksuz velikog spoljašnjeg prostora, onda upotrebite baštenske saksije za cveće kako biste odvojili spoljni dnevni boravak od trpezarije.


Sve što treba da uradite je da uživate u pogledu na predivne veštačke biljke i ne zaboravite da ih zaštitite za vreme lošeg vremena, baš kao što biste to učinili sa pravim biljkama.

Kako čistiti veštačke biljke

Veštačkim biljkama ne treba voda ili gnojivo i neće im opadati lišće kada duva vetar, ali veštačkim biljkama i dalje treba nega kako bi izgledale dobro. Posebno vam prašina može postati glavni problem kada su u pitanju veštačke biljke.

Neka vaše veštačko cveće izgleda lepo tako što ćete ga jednostavno obrisati vlažnom krpom. Nije vam potreban nikakav poseban proizvod za čišćenje. Najčešće treba samo očistiti prašinu, koja se lako rešava vodom. Ali pazite da ih nežno osušite kako biste sačuvali njihov oblik i boju.

Saznajte više

Vodič: Kako da izaberete odgovarajući suncobran

Vodič: Kako da izaberete odgovarajući suncobran

Vodič: Kako da izaberete sanduk za jastuke?

Vodič: Kako da izaberete sanduk za jastuke?

Kako izabrati baštensku lounge garnituru?

Kako izabrati baštensku lounge garnituru?

Vodič: Kako odabrati prave baštenske stolice

Vodič: Kako odabrati prave baštenske stolice