Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
Žena mirno spava

Proizvodi za spavanje koji će vas rashladiti

U vrelim letnjim noćima pronalaženje mira, tišine i udobnosti može biti pravi izazov. Ako vam je previše toplo da biste spavali noću, postoji nekoliko stvari koje možete napraviti da se ohladite.

1. Nabavite letnji jorgan

Nekim ljudima je teško zaspati samo ispod čaršava. Hladan letnji jorgan je dizajniran da vam pomogne da udobno spavate i kada je toplo: prenosi toplotu i vlagu sa vašeg tela tako da se možete probuditi odmorni.

2. Izaberite naddušek koji hladi

Ako već nemate naddušek, ovo leto je možda trenutak da ga nabavite – ne samo zato što naddušek može da zaštiti i produži životni vek vašeg dušeka, već i zato što možete izabrati model sa funkcijom hlađenja. Lateks će vam dati osećaj da ležite na vrhu dušeka, a ne da tonete u njega, a to znači da se toplota lakše oslobađa. 

3. Koristite zaštitnu navlaku za dušek i jastuk

Ako ste skloni znojenju tokom noći, dobra ideja je da koristite zaštitnu navlaku za dušek. Produžuje životni vek vašeg dušeka ili naddušeka tako što ga štiti od vlage.

Navlaka za jastuk štiti vaš jastuk ne samo od znoja već i od proizvoda za oblikovanje kose, noćne kreme itd. Na ovaj način takođe pomaže u povećavanju izdržljivosti vašeg jastuka.

4. Spavajte u odgovarajućem položaju 

Što manje vašeg tela dodiruje dušek, to bolje. Zato spavanje na boku može biti od pomoći. Spavanje u položaju morske zvezde vam takođe može pomoći da se provetrite i da održavate prihvatljivu temperaturu tela. Pročitajte više o položaju spavanja i ličnosti.

5. Pronađite pravu pidžamu

Izaberite pidžamu od materijala koji odvodi vlagu poput bambusa ili nečeg laganog poput pamuka. Možda ćete biti u iskušenju da spavate bez pidžame, ali imajte na umu da će pidžama upiti barem deo vlage i tako zaštititi vašu posteljinu i čaršave.

6. Držite vodu i vlažnu krpu pored kreveta

Držite flašicu vode pored kreveta - ali nemojte piti previše ako ne želite da se probudite usred noći da biste išli ​​u kupatilo. Takođe možete da se ohladite tako što ćete lice preći vlažnom krpom.

7. Uklonite sunčevu svetlost

Obavezno neutralizujte svu sunčevu svetlost tokom dana pomoću zavese za zamračivanje ili roletni za zamračivanje. Temperatura u spavaćoj sobi u idealnom slučaju treba da bude niža nego u dnevnoj sobi - najbolje oko 18-19 stepeni. Zamračivanje prozora će sprečiti sunčeve zrake da zagreju prostoriju.

8. Večera i piće od kojih će vam biti još toplije

Začinjena hrana može da vas natera da se znojite, pa se držite podalje od kajenskog bibera i ljutih papričica nekoliko sati pre spavanja.

Takođe izbegavajte da pijete alkohol i kafu 2-3 sata pre nego što legnete.

Saznajte više

Kako stres utiče na vaše spavanje?

Kako stres utiče na vaše spavanje?

Umorni nakon godišnjeg odmora? Vratite se svojoj rutini spavanja

Umorni nakon godišnjeg odmora? Vratite se svojoj rutini spavanja

Putovanje avionom: 6 saveta za spavanje na letu

Putovanje avionom: 6 saveta za spavanje na letu

Kako alkohol utiče na spavanje

Kako alkohol utiče na spavanje