Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.SUPER DANI - uštedite do 60%
Odlična ponuda za vašu kompaniju. JYSK B2B- Pročitajte više

Saveti za uređenje enterijera dekorativnim ogledalima

Saveti za uređenje enterijera dekorativnim ogledalima

Uz uobičajene dekoracije koje smo navikli da koristimo pri uređenju enterijera, poput vaza, svećnjaka ili cveća, često zaboravljamo na jedan vrlo efektan detalj kog svi imamo barem u jednoj prostoriji kuće ili stana. Najčešći je razlog tome što ga ponekad smatramo više funkcionalnim nego dekorativnim predmetom. Reč je o ogledalu.

Danas je ogledala moguće pronaći u mnogobrojnim varijantama, veličinama, oblicima, sa ili bez ukrasnih ramova. Već se dugo ne koriste samo za proveru izgleda, nego imaju i dekorativnu funkciju, a pravilnim odabirom ugla u prostoru daju potpuno drugačiju dinamiku i dimenziju.

Našim savetima pokušaćemo vas inspirisati da ogledala gledate na drugačiji način te dodate na listu svojih omiljenih dekorativnih predmeta.

Trpezarija sa velikim ogledalom
Ogledalo STUDSTRUP 80x180 crna
16500,- din/kom
21999,- /kom
UŠTEDA 25%

Želite veću i svetliju dnevnu sobu?

Dnevna soba je obično središnji i gotovo najvažniji deo doma, obzirom da ovde provodimo većinu slobodnog vremena. Ogledala u njoj uglavnom imaju dekorativnu funkciju. No, ukoliko ste nezadovoljni kvadraturom vaše dnevne sobe, ogledalo može imati i praktičnu stranu.
 

  • Izaberite zidno ogledalo većih dimenzija i postavite ga horizontalno na jedan od vaših zidova. Prostorija će se reflektovati u ogledalu čime ćete stvoriti iluziju većeg i šireg prostora. Prednost korišćenja ogledala u ovom slučaju je ta što možete skrenuti pažnju s manje atraktivnih delova dnevne sobe, a istaknuti one lepše. Korišćenje ogledala u ovakvim situacijama može biti efektno i za čas vam se može učiniti kao da se nalazite u nekom potpuno drugom prostoru
  •  Ako na zidovima ne nalazite slobodno mesto za njegovo postavljanje jer je već ispunjeno zidnim dekoracijama, izaberite ogledalo sa zanimljivim ramom i jednostavno ga postavite umesto neke od slika na zidu
  • Nezavisno o toga da li vašoj dnevnoj sobi nedostaje dodatnog prostora ili ne, ogledalo uvek može biti središnja tačka prostorije koja će prostor estetski učiniti jedinstvenim. Izaberite ukrasna ogledala za zid originalnog, zanimljivog oblika i dizajna te ga stilski uskladite sa ostatkom nameštaja, vodeći računa o linijama, materijalima i bojama koje već posedujete u prostoru
  • Istražite koje vrste ogledala su vam dostupne u prodavnicama, i odlučite koji bi se oblici i stilovi najbolje uklopili u vaš prostor. Vodite računa i o njegovoj veličini te ostalim dekoracijama na zidu. Možda da ga kombinujete uz manje slike ili zidne satove? 

Dobra ideja za manje prostorije...

Ako se vaš dom sastoji od više manjih prostorija, poput manjeg hodnika, kupatila, dečje ili sobe za goste, korišćenje ogledala je izvanredna ideja za vizuelno povećanje prostora. Takođe može poslužiti i kao element kojim se popravlja nepravilan ili nezahvalan raspored prostorija. Ogledalom je lako “zavarati” oko pa tako njegovim postavljanjem na ključna mesta u kući ili stanu možete stvoriti utisak da imate još jedna vrata ili pak igrom refleksije optički stvoriti iluziju dodatnog prozora u prostoriji. Korišćenje ogledala u svrhu vizuelnog povećanja prostora idealno je i za prostorije u potkrovlju kojima gotovo uvek dobro dođe koji kvadrat više.

Iskoristite prednost reflektovanja svetla u ogledalima

Za prijatnu atmosferu u domu veoma je bitno da je prostor ispunjen svetlom. Nekima to nije problem postići, no svi oni koji borave u manjim prostorima s manjim izvorom svetla znaju šta to znači. Pritom, svetlo lampe teško može nadomestiti prirodno svetlo. Prirodno svetlo ima čitav niz pozitivnih efekata, među kojima i pozitivan učinak na raspoloženje ali i imunitet. Poslednja stvar koju želimo jest osećati se loše i zatvoreno kod kuće. U prostoru ispunjenom dnevnim svetlom ne samo da ćemo se bolje osećati, već će i oblici i boje korišćeni pri uređenju više doći do izražaja.

Dva velika ogledala u prostoriji
Ogledalo NORDBORG 72x162 bela
6000,- din/kom
14999,- /kom
Odlična ponuda
UŠTEDA 60%
Ogledalo NORDBORG 72x162 srebr.
6000,- din/kom
14999,- /kom
Odlična ponuda
UŠTEDA 60%


Korišćenjem dekorativnih ogledala možete olakšati ulaz, ali i povećati količinu svetla u prostoru. Ona uspešno reflektuju dnevnu svetlost i prenose je u tamnije delove prostorije. Ovo je korisno kako za manje i mračne prostore tako i za sve one tmurne jesenje i zimske dane.

U ovom smo se tekstu osvrnuli samo na neke od prostorija, no iste savete možete primeniti i u ostatku svog doma, a kako se radi o dekoraciji koja je nešto zahtevnija kada je reč o održavanju jer zahteva redovno čišćenje, verujemo da će te je ˝glancati˝ s radošću :)

Saznajte više

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

Vodič: Kako izabrati tepih?

Vodič: Kako izabrati tepih?

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju