Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
Spavaća soba sa komodama, krevet i stočić za spavaću sobu

Vodič: Izaberite odgovarajući noćni ormarić

Jednom kada otkrijete čari noćnih ormarića, ne možete više zamisliti život bez njih. Kada naviknete na udobnost, prostor za čaše, večernju literaturu i telefon, to postaje bitan deo vašeg okruženja za spavanje.

Postoji puno različitih modela i stilova za odabir, pa smo prikupili nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da napravite pravi izbor noćnog ormarića.

Koliko veliki i koliko visok?

Za početak razmislite koliko prostora imate sa svake strane kreveta i koje su vaše potrebe i namere za noćni ormarić. Da li želite lampu na svom ormariću? Ili ćete na njega odlagati samo vaš mobilni ili alarm? Većina noćnih ormarića je široka i visoka između 40 i 50 cm, pa pronađite onaj koja odgovara vašoj spavaćoj sobi i vašim potrebama.

Ako nemate puno prostora u spavaćoj sobi, razmislite o "plutajućem" noćnom ormariću koji montirate na zid. Oni obično zauzimaju manje prostora od noćnih ormarića koji stoje na podu.

Noćni ormarić bi trebalo da bude u nivou sa vrhom vašeg dušeka ili malo više. Na taj način možete lako uzeti nešto sa ormarića dok ležite u krevetu.

Da li vam je potreban dodatan prostor za odlaganje u vašoj spavaćoj sobi?

Noćni ormarići mogu služiti kao stočići za odlaganje, ali mogu poslužiti i kao skladišni prostor u spavaćoj sobi sa fiokama, vratima ili otvorenim policama. Noćni ormarić sa fiokom ili vratima može vam pomoći u održavanju spavaće sobe urednom, a ako postoji i otvorena polica, na njoj možete možete držati svoje časopise, knjige ili malu dekoraciju.

Kombinacija male fioke i otvorenih polica ispod ili iznad nje odlično funkcioniše.

Koji je vaš stil?

Možete se odlučiti za klasično rešenje ili kupiti noćni ormarić koji savršeno odgovara vašem ramu kreveta ili komodi. Ako želite lep uravnotežen izgled, potrebna su vam dva jednaka noćna ormarića. Održavanje vaše spavaće sobe simetričnom čini je vizualno privlačnijom.

Spavaća soba sa krevetom i dva noćna ormarića


Međutim, možete odabrati i dva noćna ormarića različitih stilova. Možda će vam se svideti dinamičan izgled ili bi možda jednoj strani kreveta više odgovarala polica, dok je noćni ormarić savršen za drugu stranu. Nije problem ni ako kombinujete dva noćna ormarića različitih veličina i oblika. Ili ako imate samo jedan - proverite da li je, osim za vaše, dovoljno velik i za noćne potrepštine vašeg partnera.

Koji je pravi materijal za noćni ormarić?

Što se tiče materijala, potrebno je uzeti u obzir različite faktore. Ako volite da držite čašu vode na ormariću, izaberite onaj koja ima površinu od metala ili nekog drugog materijala na kom neće ostajati mrlje kao što ostaju na drvetu. Ukoliko ste se odlučili za dinamičan izgled sa različitim stilovima, odgovarajući materijali takođe mogu biti element koji osigurava kontinuiran izgled vaše spavaće sobe.

Crni metalni noćni ormarić sa jednom fiokom, pored kreveta

Saveti za noćno osvetljenje i dekoraciju

Ukoliko želite lako doći do vašeg osvetljenja pored kreveta, stona lampa je savršena za vaš noćni ormarić. Pobrinite se da je možete uključiti i isključiti iz udobnosti kreveta i da vas svetlo ne zaslepi. Ako je vaš noćni ormarić mali, razmislite o zidnoj lampi. Vaze i ukrasni predmeti mogu uneti dodatnu atmosferu i ulepšati sobu, ali budite oprezni ako ih stavite na noćni ormarić - možete ih porušiti u snu. Poželjna je mala saksijica, po mogućnosti sa veštačkom biljkom, zajedno sa liepim sitnicama koje mogu stvoriti prijatnu i mirnu atmosferu za spavanje.

Saznajte više

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

Ulepšajte vašu spavaću sobu uz novu posteljinu

Ulepšajte vašu spavaću sobu uz novu posteljinu

Nordic Mood: Mali nameštaj sa velikim uticajem

Nordic Mood: Mali nameštaj sa velikim uticajem