Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
Muškarac čita u krevetu

Vodič u 9 koraka: Kako izabrati odgovarajući krevet

U krevetu provodimo dosta vremena i upravo zato su krevet i dušek bitni faktori koji bi se trebali uzeti u obzir ukoliko želite da spavate bolje i kvalitetnije. Vaš krevet treba da pristaje vama i vašim potrebama. Nekvalitetan san neće samo loše uticati na vašu noć, već i na vaš svakodnevni život – osećaćete se umorno i žudećete za energijom. 

Ukoliko vam je potrebna pomoć u pronalaženju novog dušeka i kreveta koji pristaju vama i vašim navikama spavanja, ovde su neke činjenice koje trebate uzeti u obzir pre investiranja u novi krevet. Pročitajte naših 9 saveta koji će vam pomoći u pronalasku kreveta za kvalitetniji san. 

 1. Koja je vaša najdraža poza za spavanje?  Nemojte samo tražiti krevet koji će se uklopiti uz ostatak enterijera, počnite sa time kako volite da spavate. Od presudnog je značaja koliko vaš dušek mora biti tvrd. 
   
 2. Koji tip kreveta? Uzvišeni kreveti i boxspring kreveti su neki od kvalitetnijih tipova kreveta, ali koji krevet je najbolji izbor za vas je stvar ukusa. Ukoliko volite da čitate i gledate TV serije u krevetu, uzvišeni krevet bi mogao biti dobar izbor za vas. Boxpring kreveti su idealne visine za leći i ustati iz kreveta i dobijate veliki krevet bez rupe u sredini. Detaljniji vodič za odabir kreveta pronađite ovde
   
 3. Čvrstina dušeka. Vaše navike spavanja kao i vaša težina su presudni faktori prilikom odabira mekanog, srednje mekanog ili tvrdog dušeka. Npr. ako volite da spavate na stomaku, preporučuje se tvrđi dušek. Budite svesni da vaš partner verovatno ne treba istu tvrdoću dušeka. Uradite naš test spavanja
   
 4. Za koga je krevet? Koliko imate godina, živite li sami ili sa partnerom i da li imate decu? Sve su to pitanja koja morate uzeti u obzir kada ste u potrazi za novim krevetom. Npr. preporučljivo je ako ste stariji da uzmete viši krevet kako bi vam bilo lakše da legnete i ustanete iz njega.  
   
 5. Veličina je bitna. Koliko bi krevet mesta trebao zauzeti u spavaćoj sobi je pitanje ukusa. Ako imate partnera, preporučujemo da bude prostora sa svake strane kreveta kako biste lakše legli i ustajali iz njega bez da morate ići jedan preko drugog. Boxspring krevet je relativno visok, te ako imate kose zidove možda nije najbolje rešenje za vas. Takođe uzmite u obzir treba li vam na krevetu mesta za decu ili kućne ljubimce. 
   
 6. Naddušeci. Naddušeci su u direktnom kontaktu sa vama tokom cele noći i zato je jednako bitno izabrati pravi naddušek kao i dušek. Naddušeci takođe štite dušeke i možete ih koristiti na svim vrstama kreveta.
   
 7. Koji tip materijala? Najpoznatiji materijali za naddušeke su lateks i memorijska pena, koji imaju različite funkcije zavisno o vašim potrebama. Memorijska pena ima funkciju da se prilagođava telu te sprečava mišićnu bol i bol u zglobovima. Preferirate li prozračne naddušeke? U tom slučaju biste trebali odabrati lateks jer prenosi vrućinu van iz vašeg tela dok spavate.  
   
 8. Astma ili alergija. Ako ste alergični na polen, patite od astme, ekcema ili slično, uzmite u obzir antialergijske dušeke i naddušeke. Ukoliko ne možete da pronađete antialergijski dušek koji vam odgovara, odaberite dušek koji se jednostavno pere.
   
 9. Budžet i trajnost. Kod kupovine novog kreveta morate razmisliti koliko dugo očekujete da će trajati i o budžetu. Naddušeci mogu produžiti životni vek vašim krevetima i lakše Ih je menjati nego ceo krevet.

  Trebate li još saveta kako bolje spavati? Pročitajte naš vodič za krevete!

Saznajte više

Vodič za krevete

Vodič za krevete

Koji je najbolji dušek za vas? Ultimativni vodič

Koji je najbolji dušek za vas? Ultimativni vodič

Vodič: Kako izabrati naddušek i zaštitu za dušek

Vodič: Kako izabrati naddušek i zaštitu za dušek

Pronađite odgovarajući dušek na naduvavanje

Pronađite odgovarajući dušek na naduvavanje