Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava na JYSK.rs prilikom online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd i više. Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.

KRONBORG - OF DENMARK

KRONBORG® vam pruža priliku da opremite dom tekstilima vrhunskog kvaliteta i povoljne cene.

Od osnivanja u Danskoj tokom četrdesetih godina 20. veka, KRONBORG neprestano razvija stručnost i umeće izrade. Ovaj skandinavski brend predstavlja vrhunski kvalitet na polju tekstila za kupatilo, posteljine, jorgana i jastuka.
 

Ime „KRONBORG“ datira znatno pre četrdesetih godina 20. veka. Naime, ovo je drugo ime svetski poznatog zamka Elsinor, u kom se odigrava radnja Šekspirove drame „Hamlet“ iz 1603. Zamak je izgrađen tokom treće decenije 15. veka, a kasnije mu je danski kralj Frederik II nadenuo ime.

Takođe ima istaknuto mesto u bajci H. K. Andersena „Holgar Danski“ iz 1845., koja je nadahnuta istoimenim evropskim mitskim junakom. U ovoj bajci, Holgar Danski počiva u kazamatima zamka Kronborg, a brada mu urasta u mermerni sto. Ako Danskoj pripreti neka opasnost, Holgar će oživeti.

Većina KRONBORG proizvoda ima sertifikat o usklađenosti sa standardom OEKO-TEX® Standard 100, koji predstavlja vodeću svetsku zdravstvenu oznaku za tekstile.