Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.SUPER DANI - uštedite do 60%
Odlična ponuda za vašu kompaniju. JYSK B2B- Pročitajte više

7 stručnih saveta za kvalitetniji vazduh u sobi

7 stručnih saveta za kvalitetniji vazduh u sobi

Kvalitet vazduha u vašem domu možda je zadnja stvar o kojoj se brinete u današnjem, užurbanom načinu života. No jeste li znali da loš kvalitet vazduha u sobi u kojoj boravite može izazvati glavobolje, umor i alergije? Srećom, lako možete poboljšati kvalitet vazduha u prostorijama u kojima boravite. Uz ovih nekoliko poteza osetićete razliku u percepciji. 

Složili smo za vas sedam tačaka koje možete proveriti u svakom trenutku i u svakoj prostoriji, bez obzira na to da li ste kod kuće, u kancelariji ili teretani.

1. Provetravanje

Ne zaboravite da provetrite prostor nekoliko puta tokom dana. Ovo je ključan faktor za kvalitet vazduha. No, otvoriti prozor u kuhinji, a zanemariti ostale prostorije velika je greška. Ne bojite se promaje - kratkotrajno strujanje vazduha kroz vaš dom učiniće čuda za vas i vaše najdraže te ćete imati zdraviji prostor prepun kiseonika. Zato neka vam provetravanje postane navika: ujutru provetrite svoj dom pre odlaska na posao, popodne kada dođete kući, te uveče pre spavanja. Ako se držite ovoga, poboljšaćete životne uslove svojoj porodici.

2. Odeću sušite na otvorenom

Ako tek opranu odeću sušite u kući, voda koja isparava ući će vam u zidove te se kondenzovati. To se odnosi i na vašu stolariju, nameštaj, zavese i tepihe, a time će se samo stvoriti već poznat raj za bakterije. Vlaga je jedan od najgorih neprijatelja svakog doma jer se pretvori u neželjenog stanovnika koji se ne da isterati, a u najgorem scenariju izaziva buđ koja šteti svima prisutnima. Zato svoju sušilicu za odeću držite napolju što više je moguće, a i vaša će odeća biti svežija.

3. Proverite vlagu u kupatilu

Vlaga i buđ skoro su postali sinonimi za kupatilo, zato je važno da, ako već nemate prozor, barem ostavite vrata otvorena nakon kupanja ili tuširanja. Kupatilo je najveći izvor vlage u kući i zato se držite naših saveta: tuširajte se kratko i provetrite prostoriju kako god je to moguće.

Kupatilo sa bež i crnim detaljima
Prostirka za kupatilo BRUNN 50x80 melanž bež KRONBORG
1500,- din/kom
1999,- /kom
UŠTEDA 25%
gold

4. Biljke u sobi koje podižu kvalitet vazduha

Zelenilo u vašoj sobi puno će značiti za vazduh koji udišete, a kao posledica i vi ćete se bolje osećati. Idealne biljke za sobu su tzv. kineski dolar (Pilea peperomioides) ili fikus, koje možete pronaći kod vašeg cvećara.

5. Budite posebno oprezni sa mirišljavim svećama i otvorenim kaminom 

Mirišljave sveće i grejanje na drva emituju čestice koje su posebno nezdrave za vaš dom. Zato je dobra ideja da maksimalno ograničite njihovu upotrebu. Tako ćete smanjiti unutrašnje zagađenje i narušavanje kvaliteta vazduha. Ako ćete ih ipak koristiti, svakako provetriti pre, tokom i posle paljenja da biste maksimalno smanjili broj nezdravih čestica u vazduhu.

6. Ne zaboravite na redovna i prolećna čišćenja vašeg doma ili kancelarije

Generalno čišćenje treba obaviti minimalno jednom godišnje, a redovno ne smete ignorisati: čestice prašine i ostala prljavština negativno utiču na kvalitet vazduha u vašem okruženju. Redovnim čišćenjem smanjićete njihov uticaj.

7. Smanjite količinu jakih hemijskih sredstava za čišćenje

Pri čišćenju probajte da koristite samo sredstva koja ne sadrže jake hemijske supstance. Oni ostavljaju loše čestice u masovnim količinama i veoma su štetne kad se udišu.
 

Saznajte više

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

Vodič: Kako izabrati tepih?

Vodič: Kako izabrati tepih?

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju