Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
Unutrašnje aktivnosti za decu

7 saveta za unutrašnje aktivnosti za decu ove jeseni

Kako je sve mračnije i hladnije, provođenje vremena napolju se čini sve manje privlačnim. Sva sreća pa postoji toliko zabavnih aktivnosti koje možete raditi unutra! Sastavili smo listu zabavnih aktivnosti  za decu i odrasle: 

1. Pravljenje kolača

Za početak: budite kreativni u kuhinji. Ispecite kolače i zabavite se glazurom i čokoladnim mrvicama. Na ovaj način, imaćete ukusne grickalice pri ruci za ostatak dana dok se igrate, čitate itd. 

2. Pretvorite trpezariju u mesto za igru

Zašto ne biste iskoristili prostor ispod trpezarijskog stola za skrovište? Uzmite par čaršava, puno jastučića, dušek, lampice, pozovite svog najboljeg prijatelja i pripremite grickalice. Klasična aktivnost koja je uvek zabavna! LED lampice koje rade na baterije su praktična alternativa osvetljenju za skrovište. LED sijalice takođe održavaju sigurnu temperaturu i skrovište ne mora biti blizu utičnice. 


3. Napravite poligon sa preprekama

Jastučiće, prekrivače i mali nameštaj koje ste već koristili za skrovište, možete upotrebiti i za stvaranje poligona s preprekama na kojem će deca skakati s jednog mesta na drugo, puzati ispod stola, preko fotelja i kroz tunel napravljen od stolica. Upotrebite svoju maštu i pozovite decu na potragu kroz džunglu, napuštenu fabriku ili bilo gde drugde. Možete kombinovati ovaj savet sa savetom broj 4. 

4. Potraga za blagom

Sakrijte male tragove po kući koji će decu držati zauzetom duže vreme. Osmislite zadatke i zagonetke i rasporedite ih u timove.  U “kovčegu sa blagom” na kraju igre ostavite njihove najdraže slatkiše. 


5. Igrajte društvene igre ili igre sa kartama 

Postoji dosta zanimljivih društvenih igara za sve uzraste. Izaberite svoju najdražu i posvetite ceo dan igranju. Veliki sto je otvorena pozivnica za zabavu, uživanje u ukusnim grickalicama i uživanju u zajedničkoj kreativnosti. 


Učinite čišćenje lakšim tako što ćete imati posebno mesto za spremanje igara, pribora za crtanje, i drugih sitnica u svojoj dnevnoj sobi. Nemate igre pri ruci? Igrajte igru pogađanja, npr.  “Dvadeset pitanja”.

 

6. Dobra knjiga može spasiti dan

Idite u biblioteku i odaberite knjige različitih žanrova za decu. Kada se vratite kući, kreirajte kutak za čitanje na kauču sa jastučićima i pekrivačima. Obujte svoje debele čarape i izgubite se u svetu bajki, basni ili naučne fantastike. 

7. Pogledajte film 

Filmske večeri su obično uspešne – čak iako se događaju popodne. Uređaji za projekciju olakšavaju gledanje (ako se uspete dogovoriti šta želite gledati). Pripremite činiju kokica i uživajte! 

Koje su vaše najdraže aktivnosti sa decom? Pišite nam u komentarima. 

Saznajte više

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

Vodič: Kako izabrati tepih?

Vodič: Kako izabrati tepih?

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju