Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava prilikom online kupovine u vrednosti od 15.000 rsd i više. Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.

 

Ramovi različitih dimenzija na zidu

Ideje i saveti za kreiranje jedinstvenog foto zida

Da li ste nekad poželeli jedan zid u svom domu da posvetite najdražim fotografijama, slikama ili grafikama? Nebrojeno je mnogo mogućnosti kada je u pitanju uređenje takvog zida, pa nije na odmet potražiti malo inspiracije i saveta. Ukoliko ste odlučili da koristite omiljene grafičke uzorke, ilustracije ili lične fotografije, u nastavku pronađite nekoliko korisnih ideja koje će vam pomoći u realizaciji zamišljenog.

Prva stvar na koju je potrebno obratiti pažnju jeste da se ovakav zid, osim što treba izraziti vašu ličnost, treba i dobro uklopiti u stil uređenja vašeg doma. Ukoliko koristite samo lične fotografije dopušteno je kombinovanje nekoliko različitih stilova prilikom kreiranja zida sa slikama. Sa druge strane, kombinovanje fotografija i ilustracija će zahtevati ujednačen stil. 

Dekoracija zida

Kreirajte nostalgičan foto zid

Dodavanje ilustracija među lične fotografije će vam omogućiti dodatnu dozu kreativnosti – poigrajte se sa šaljivim ilustracijama ili grafikama koje će naglasiti atmosferu na obližnjim fotografijama. Jedno je sigurno – ako na zid postavite samo elemente koji su vam dragi, svaki put kad vam pogled padne na njega, dobar osećaj je zagarantovan. 

Stvaranje foto zida vam omogućava da fotografije i ilustracije izložite na kreativan i vrlo personalizovan način. Odaberite samo fotografije i na taj način napravite kolekciju dragih uspomena na jednom mestu, koja će vas podsećati na najdraže trenutke.

Kako izabrati slike?

Naravno, izbor slika koji će najbolje odgovarati prostoriji je jako individualan. Prilikom odabira nameću se različiti faktori: vaš lični ukus, stil uređenja doma, dostupan prostor na zidu i naravno, cena. Dok će neki izabrati raznobojne ilustracije, drugi će preferirati crno-bele grafike. Raznobojne ili crno-bele slike možete kupiti, ali ih i preuzeti sa interneta i odštampati. Opcija je mnogo, u zavisnosti od toga koliko ste novca spremni da uložite. 

Postavljanje slika i ilustracija u kombinaciji

Važno je stvoriti određenu vezu između slika i grafičkih ilustracija. Probajte ne mešati previše različitih stilova jer postoji mogućnost da će zid izgledati konfuzno i neuredno. Ukoliko idete na verziju u bojama, neka se određene boje koje ste izabrali ponavljaju kroz elemente na zidu i tako stvaraju dobru povezanost. Na primer, izaberite ramove u istoj boji, ili pak izaberite boju koja se pojavljuje na svim elementima. Odlična je ideja upariti crno-bele grafike, koje će biti odličan kontrast raznobojnim slikama i fotografijama postavljenim uz njih.

Uređenje zida
 

Najbolji način za postavljanje slika na zid

Da li će vaš zid sa slikama imati pravilnu strukturu i biti minimalistički, ili ćete izabrati opušteniju i nepravilnu strukturu, zavisi od vas i vašeg ukusa. Neka i taj korak bude odraz vaše ličnosti. Bez obzira na to za koji se model postavljanja odlučite, svakako budite dosledni u postavljanju kako bi elementi na zidu na kraju bili u harmoniji. Za dodatnu harmoniju odlučite se za postavljanje elemenata tako da stvore linije, bilo horizontalne, bilo vertikalne.

Tamni ili svetli ramovi?

Boja ramova za slike doprinosi izgledu zida, a naravno utiče i na ukupan utisak koji zid ostavlja, kao i na njegov sklad sa ostatkom prostora. Crni ramovi ili ramovi u tamnim tonovima ističu slike, a uz svetle se ramove slike više stapaju sa pozadinom. Ako volite ujednačenost, izaberite ramove iz iste serije koji imaju više različitih veličina, kao što je VALTER, koji su odlični za kreiranje foto zida.

Ideje za uređenje zida
 

Ukliko se u vaš dom više uklapaju drveni elementi, izaberite drveni ram za slike. Ukoliko volite obojeno drvo, eto ideje da se bacite na kreativan ‘uradi sam’ projekat i ramove obojite sami bojom za drvo po vašem izboru kako bi stvorili jedinstvene dekoracije.

Kada je u pitanju debljina ramova, birajte uže ramove za minimalistički izgled i isticanje same slike, a šire ramove ako želite više odvojiti elemente na zidu i stvoriti čistiji izgled.

Podelite vaše ideje sa nama

Napravili ste svoj zid sa slikama i imate savete? Radujemo se ako vaše ideje podelite sa nama u komentarima :)
 

Saznajte više

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

Vodič: Kako izabrati tepih?

Vodič: Kako izabrati tepih?

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju