Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
Kako izabrati baštenski nameštaj

Kako izabrati baštenski nameštaj

Uz pravilan izbor baštenskog nameštaja maksimalno ćete iskoristiti leto. Baštenski nameštaj dostupan je u mnogo različitih materijala koji mogu biti zbunjujuće slični. U ovom vodiču dobićete uvid u sve na šta biste trebali obratiti pažnju i u mogućnosti koje vam se nude, tako da možete napraviti pravi izbor kada trebate kupiti novi nameštaj za vašu terasu ili balkon.

  • Udobnost
    Baštenski nameštaj bi trebao biti udoban za sedenje, čak i za više sati. Stolica mora na taj način osigurati podršku za leđa i noge. Visina baštenskog nameštaja takođe igra važnu ulogu i stoga je treba uzeti u obzir da bi se osigurala najbolja podrška vašem telu te da biste se mogli opustiti. Na primer, imaju nasloni za ruke dovoljnu visinu koja podržava vaše podlaktice? Trebate provesti dosta vremena u isprobavanju namještaja pre kupovine, tako da dobijete pravi osećaj udobnosti, kako kratkoročno, tako i dugoročno. 
  • Funkcionalnost
    Da li vaš nameštaj odgovara za svrsi koju ste mu namenili? Idealno je imati nameštaj koji se može sklopiti ili složiti tako da zauzima što manje prostora pa da se možete oko njega lako kretati. Osim toga, praktično je proveriti mogu li baštenske stolice biti gurnute ispod baštenskog stola i time vam pružiti više prostora kada se ne koriste. 
  • Održavanje
    Idealan baštenski nameštaj je onaj koji nije potrebno održavati, pogotovo ako leto vežete s dugim, opuštajućim danima i ne želite trošiti vreme na održavanje baštenskog nameštaja. Stoga kada kupujete baštenski nameštaj, trebali biste uzeti u obzir njegov materijal. Postoje velike razlike u načinu održavanja koje svaki materijal zahteva.

U nastavku vam donosimo kratak prikaz različitih materijala našeg baštenskog nameštaja.

Baštenski nameštaj od veštačkog drveta

Seriju veštačkog drveta Jutlandia nije potrebno održavati i otporna je na sve vremenske uslove pa može ostati napolju tokom cele godine. Veštačko drvo je UV-zaštićen materijal s lepom drvenom strukturom i trajnošću. Kombinuje dizajn, funkcionalnost i izdržljivost. Nameštaj se lako čisti sapunom i vodom. 


Baštenski nameštaj od aluminijuma

Seriju aluminijumskog nameštaja Jutlandia nije potrebno održavati i otporna je na sve vremenske uslove pa može ostati napolju tokom cele godine. Naš aluminijumski nameštaj ima kvalitetan premaz koji sa sigurnošću štiti od ogrebotina i mrlja. Baštenski nameštaj od aluminijuma je lagan i stoga ga je lako premestiti. Nameštaj se takođe lako čisti sapunom i vodom.

Baštenski nameštaj od tvrdog drveta

Serija tvrdog drveta Jutlandia sadrži izdržljiv nameštaj u klasičnom skandinavskom stilu. Većina JYSKovog nameštaja od tvrdog drveta ima sertifikat FSC™ (FSC™ N001715) . To znači da je nameštaj izrađen od drveta iz održivijeg šumarstva, gde su osigurani pristojni uslovi za ljude i divlje životinje. Nauljeno tvrdo drvo dobro podnosi dansko vlažno i hladno vreme, a trajnost vašeg drvenog nameštaja možete produžiti tretiranjem uljem.

 

 

Baštenski nameštaj od plastike

S plastičnim baštenskim nameštajem možete dobiti nameštaj po povoljnoj ceni bez smanjenog kvaliteta i udobnosti. Plastični nameštaj izrađen je od UV-zaštitnih polipropilenskih vlakana. To je čista i vrlo čvrsta vrsta plastike koja ne razvija mrlje sive boje te zadržava svoju izvornu boju dug niz godina. Nameštaj se lako može očistiti sapunom i vodom.

Baštenski nameštaj od ostalih materijala

Ratan i veštački kamen su primeri drugih materijala koji se često koriste za izradu baštenskog nameštaja. Prirodni ratan može se čistiti krutom četkom ili usisivačem koji će u većini slučajeva biti sasvim dovoljan. Veštački kamen se može čistiti rastvorom tople vode i sapuna. I ratan i veštački kamen menjaju svoj izgled tokom vremena i nakon određenog perioda korišćenja komadi nameštaja od istog materijala neće izgledati potpuno isto.

Saznajte više

Vodič: Kako da izaberete odgovarajući suncobran

Vodič: Kako da izaberete odgovarajući suncobran

Vodič: Kako da izaberete sanduk za jastuke?

Vodič: Kako da izaberete sanduk za jastuke?

Kako izabrati baštensku lounge garnituru?

Kako izabrati baštensku lounge garnituru?

Vodič: Kako odabrati prave baštenske stolice

Vodič: Kako odabrati prave baštenske stolice