Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.SUPER DANI - uštedite do 60%
Odlična ponuda za vašu kompaniju. JYSK B2B- Pročitajte više

Dušek na naduvavanje ispred sive sofe

Pronađite odgovarajući dušek na naduvavanje

Bilo za dečje spavanje kod prijatelja, porodično prenoćište, kampovanje ili čak letnji festival, dušek na naduvavanje ili krevet na naduvavanje savršeno je rešenje kada vam je potreban dodatni krevet ili mesto za spavanje kada niste u svom domu.

Dušek ili krevet na naduvavanje je odlično rešenje za spavanje zbog svoje pristupačnosti, prenosivosti i jednostavnosti. Ne zahteva puno prostora, brzo se i jednostavno raspakuje i postavlja – a kada više nije potreban, lako se sprema za buduću upotrebu. Kreveti sa ugrađenom pumpom posebno su jednostavni jer su samonaduvavajući, pa zahtevaju još manje truda oko postavljanja.

Odabir pravog vazdušnog kreveta

Zbog svoje fleksibilnosti i prilagodljivosti na sve situacije spavanja, dušeci na naduvavanje dolaze u velikom izboru oblika i veličina. To vam daje dosta mogućnosti za pronalaženje pravog kreveta ili dušeka koji će savršeno odgovarati vašim potrebama. Tražite jednostavan i praktičan krevet za kampovanje u dvorištu sa decom ili dušek koji ćete koristiti za goste? Kako biste pronašli savršeno rešenje za sebe, morate uzeti u obzir različite elemente:

  • Veličina: Za praktično spavanje u pokretu, na primer na letnjem festivalu, idealan je lagani dušek na naduvavanje za jednu osobu. Ako udobnost ima veću težinu od praktičnosti, luksuzni dupli dušek na naduvavanje je pravi izbor. Dolaze i u različitim visinama: visoki će pružiti veću udobnost, ali će takođe biti veći i teži. Dati prednost udobnosti u odnosu na praktičnost ostaje vama na izbor.

  • Materijali: Vazdušni dušeci izrađeni su od PVC-a čija neverovatna fleksibilnost čini krevete i dušeke mekanim i elastičnim. Mnogi vazdušni dušeci prekriveni su baršunastom presvlakom za veću mekoću i udobnost, a neki su čak prekriveni i sa strane.

  • Struktura: Unutrašnja struktura dušeka na naduvavanje i grede na vrhu utiču na udobnost dušeka. Ove grede - okrugle, horizontalne, vertikalne i talasaste - su od ključne važnosti za to kako ćete doživeti spavanje na krevetu, a koju vrstu treba da izaberete je stvar preferencije.

  • Naduvavanje vazdušnog dušeka: često ćete pronaći vazdušne dušeke sa ugrađenim pumpama, dok drugi koriste dodatne pumpe za naduvavanje. Uz električnu pumpu, vazdušni krevet se samonaduvava i samoizduvava za maksimalnu lakoću i udobnost. U situacijama bez pristupa utičnici u blizini, ručna pumpa je odlična i uvek pouzdana opcija.

Briga o vašem krevetu na naduvavanje

Većina ljudi će verovatno, u jednom trenutku svog života, iskusiti spavanje na vazdušnom dušeku ili vazdušnom krevetu i, nakon nekog vremena, osetiti da se lagano ispuhuje. Pošto je vazdušni krevet napravljen od PVC-a, fleksibilni materijal može prouzrokovati da se dušek dalje širi nakon početnog naduvavanja. Ova situacija je posebno relevantna kada prvi put spavate na nedavno kupljenom vazdušnom dušeku. Fluktuacije okolnih temperatura takođe mogu prouzrokovati ispuhavanje kreveta, jer hladan vazduh ima manju zapreminu od toplijeg vazduha.

U slučaju da je krevet ili dušek probušen ili neispravan, normalno je da se ispuhuje. Međutim, u većini situacija to nije slučaj – krevet jednostavno treba još jednom naduvati.

Kako zakrpiti probušen krevet na naduvavanje

Ako vaš vazdušni krevet ne ostane čvrst nakon višestrukih naduvavanja, možda je probušen. Ako je to slučaj, nema potrebe da ga odbacujete – krpljenje vazdušnog kreveta je prilično jednostavno i produžiće životni vek kreveta još više.

Mnogi vazdušni kreveti dolaze sa zakrpom koju možete koristiti za zakrpavanje evetualnih rupica. Ovo se radi na isti način kao što biste zakrpali gumu na biciklu. Jednostavno očistite područje oko rupice i nanesite zakrpni flaster – on će se sam zalepiti, a vaš vazdušni krevet će, nakon još jednog naduvavanja, biti kao nov.

Ako imate problema sa određivanjem tačne lokaciju uboda, možete pomešati malo vode sa sapunom i nežno naneti mešavinu preko kritičnog područja. Pena će se formirati na mestu uboda dok vazduh izlazi, otkrivajući vam tačnu lokaciju koju ćete morati da zapečatite.

Imajte na umu da koristite zakrpni flaster samo na PVC površinama, jer se flaster neće pravilno zalepiti za površine od velura.

Dvostruki dušek na naduvavanje ispred sive sofe

Sprečavanje oštećenja na vašem dušeku na naduvavanje

Kako biste sprečili oštećenje vazdušnog kreveta, postavite ga na ravnu podlogu i ne blizu oštrih ili tvrdih predmeta. Ako ste u zatvorenom prostoru, ispod dušeka možete staviti prostirku kako biste dodatno smanjili rizik od oštećenja. Konačno, prekrivanje dušeka ćebetom ili prekrivačem može ga zaštititi od tvrdih predmeta poput dugmadi na pantalonama i kopči od kaiša.

Pravilnom negom i preventivnim merama možete jednostavno produžiti životni vek svog dušeka na naduvavanje i osigurati da vam još dugo bude udobno i pouzdano rešenje za spavanje.

Saznajte više

Tramboline: 7 stvari koje treba da uzmete u obzir pre kupovine

Tramboline: 7 stvari koje treba da uzmete u obzir pre kupovine

Vodič za krevete

Vodič za krevete

Koji je najbolji dušek za vas? Ultimativni vodič

Koji je najbolji dušek za vas? Ultimativni vodič

Vodič: Kako izabrati naddušek i zaštitu za dušek

Vodič: Kako izabrati naddušek i zaštitu za dušek