Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
Vodič za kupovinu garniture ili kauča

Vodič: kako odabrati odgovarajuću garnituru ili kauč

Postoji toliko mogućnosti kada je u pitanju odabir nove garniture ili sofe, a morate da uzmete u obzir mnogo pitanja pre nego šta se odlučite za pravu garnituru. Gde će ona stajati? Za šta će se koristiti? Od kog materijala treba biti vaša nova garnitura?

Osmislili smo vodič za odabir garniture sa savetima o tome što morate da znate prilikom ulaganja u novi komad nameštaja za dnevnu sobu.

Kako odabrati ugaonu garnituru?

Ako najviše volite da sedite i pijete kafu dok ćaskate sa drugaricama i porodicom, odaberite garnituru sa visokim naslonom. Ako više volite da se izležavate, onda vam je potrebna garnitura sa dodatnom dubinom i mekanim jastucima. Ukoliko ćete svoju garnituru koristiti i kao dodatno mesto za spavanje kada vam dođu gosti, možda je kauč na razvlačenje bolja opcija za vas.

Koja je odgovarajuća veličina kauča?

Odgovarajuća veličina kauča zavisi od vaših potreba. Ukoliko vam je potreban prostor za celu porodicu, birajte ugaonu garnituru. Ukoliko živite sami ili sa partnerom, možete uštedeti prostor odabirom dvoseda ili troseda. 

Kako izabrati ugaonu garnituru za dnevnu sobu?

Kako odabrati kauč za malu dnevnu sobu?

 Za malu dnevnu sobu birajte dvosed sa visokim nogama. Noge će stvoriti prozračan ambijent u vašoj dnevnoj sobi. Takođe birajte kauč svetlije boje, jer tamnije boje imaju tendenciju ‘da ukradu’ svetlost sobi, pa se soba čini manjom.

Kako odabrati kauč za malu dnevnu sobu?

Koji je odgovarajući materijal za ugaonu garnituru?

Pitanje od milijardu dolara: "Tkanina ili kožna garnitura?". Oba materijala imaju svoje prednosti. U nastavku smo sastavili niz prednosti i nedostataka garnitura od kože i tkanine.

Postignite luksuzniji stil pomoću kožne sofe

Kožna garnitura može da pruži luksuzniji izgled dnevnoj sobi. Kožna garnitura ne samo da može da izgleda luksuznije, već može biti i praktičnija i lakša za održavanje. Jedno brzo brisanje vlažnom krpom često može rešiti većinu mrlja. Međutim, nedostatak je što se kožni kauč može činiti hladnim za sedenje tokom zime, ali i lepljivim za sedenje leti.

Garnitura od tkanine zbog jedinstvenog dizajna

Garniture od tkanine dolaze u raznim materijalima: plastika, sintetička ili prirodna vlakna. Mnogo kombinacija boja i mogućnosti dizajna čine garnituru od tkanine svestranim izborom za mnoge domove. Garnitura od tkanine koja je tretirana zaštitom za tkanine takođe je trajni izbor i dugotrajno rešenje. Te garniture mogu se činiti nešto prijatnijima, ali su teže za čišćenje od kožnih.

Gde smestiti kauč u dnevnoj sobi?

Prilikom odbira pozicije garniture ili kauča u obzir uzmite priliv svetlosti i raspored prostorije. Direktna sunčeva svetlost može da ošteti kauč i izbledi čak i najšarenije garniture, te je dobra ideja da izbegnete pozicioniranje kauča direktno na svetlost. 

Savet: Pomoću selotejpa možete izmeriti koliko će prostora novi kauč zauzeti u sobi. Ovo će vam pružiti bolju indikaciju da li u vašoj dnevnoj sobi ima dovoljno mesta za kauč vaših snova!

Saznajte više

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

Vodič: Kako izabrati tepih?

Vodič: Kako izabrati tepih?

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju