Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Povodom godišnjeg druženja, većina JYSK prodavnica biće zatvorena 22. i 23. maja. Kupujte online.

Zavese u dnevnom boravku

Najbolja rešenja za prozor: zavese ili rolo zavese?

Datum:

Nije lako izabrati hoćemo li na prozor staviti obične zavese ili rolo zavese. Sve zavisi o vašem osobnom ukusu i potrebama, prostoru u koji ih želite postaviti i koliko ste "zagrejani" za nivo održavanja. U ovom vas blogu vodimo kroz različite aspekte koje trebate razmotriti pre konačnog odabira.

Prozorske zavese utiču na raspoloženje u sobi

Rolo zavese imaju jednostavniji izgled i dostupne su u različitim bojama i uzorcima. Stvaraju minimalistički izgled vašeg doma, a ako vam se sviđa skandinavsko uređenje enterijera, mogu vam pomoći da postignete taj Nordic izgled.

Zavese, sa druge strane, dolaze u različitim stilovima i tkaninama koje određuju njihov izgled i funkcionalnost. Prozirne zavese donose mekaniji, sanjiv pogled u sobu. Zavese težih tkanina idealne su za stvaranje osećaja privatnosti.


Garnišna zavese iznenađujuće je bitna za sveukupni dojam. Ona određuje kako zavesa "pada" i može odraziti savremen ili više tradicionalan izgled zavese, a time i sobe.

Garnišne sa vrpcom i džepićem

Tradicionalna garnišna je ona sa vrpcom i džepićem, ujedno i veoma popularan izbor. Dobro se uklapa u tradicionalnom, savremenom i neformalnom uređenju enterijera.


Garnišne sa prstenovima

Karniše sa prstenovima imaju metalno porubljene "rupe", tj. prstenove ravnomerno raspoređene na vrhu zavese. Zavese sa prstenovima vise u labavim naborima i naglašavaju moderno uređenje enterijera.


Zavesa sa trakama

Zavesa koja ima trake za garnišnu unosi savremen utisak u prostoriju, a naglašava malo više "casual", tj. neformalniji izgled sobe.


Rolo zavese kao najjednostavnije rešenje

Rolo zavese imaju mnoge funkcionalne prednosti. One zauzimaju vrlo malo prostora i mogu se prilagoditi vodoravno da biste pustili željenu količinu svetlosti u prostor. Rolo zavese za zamračivanje dopuštaju vrlo malo svetlosti u prostor i preporučujemo ih za spavaću sobu.


Uobičajene se zavese, sa druge strane, lako izvlače i podešavaju. Ako želite da zavese ne prekrivaju deo prozora kada je otvoren, rešenje može biti da ih okačite na garnišnu koja je šira od prozora. Na taj način ih možete u potpunosti povući u stranu kada vam to odgovara. Zavese lakih tkanina omogućuju privatnost i puštaju svetlost u vaš dom u isto vreme. Teške zavese imaju izolacijska svojstva i mogu prekriti sva prirodna svetla, a u isto vreme sprečavaju buku da dopre do sobe.

Ako se ne možete odlučiti, razmislite o rešenju sa više slojeva kako biste mogli uživati u svojstvima težih i lakih zavesa – i dodajte rolo zavese za celovito rešenje. Čišćenje i održavanje

Održavanje rolo zavesa i zavesa vrlo je jednostavno. Za čišćenje rolo zavesa obrišite tkaninu prema dole, dok su zatvorene, koristeći čistu, vlažnu krpu, po mogućnosti jednom nedeljno. Takođe možete koristiti meku četku na usisivaču ili ručni usisivač.

Da biste se brinuli za vaše zavese, lagano ih protresite kada su zatvorene i usisavajte ih na jednak način kao što je opisano iznad. Neke zavese mogu se mašinski prati - samo obavezno proverite specifikacije navedne na zavesi pre kupovine.