Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava na JYSK.rs prilikom online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd ili više.

Dani Spavanja - Uštedite do 60%
Saveti za uređenje malog kupatila

Saveti za uređenje malog kupatila

Datum:

Kategorija: Kupatilo

TAGOVI: uređenje kupatila, dekoracije

Urediti malo kupatilo je kreativan i zahtevan posao, posebno ako želite funkcionalan i atraktivan rezultat. Ipak, sa dobrom pripremom i pametnim rešenjima, možete odabrati dekoraciju za malo kupatilo koje će objediniti funkcionalnost i atraktivnost. U našem novom blogu možete pronaći nekoliko korisnih saveta i trikova.

Uzmite u obzir potrebe za odlaganjem

Kada želite da dekorišete malo kupatilo, krenite od toga koje ćete sve detalje držati u svom kupatilu. Jer, kada ste ograničeni sa prostorom jedna od važnijih stavki jeste da nemate nepotrebnih stvari koje će vam taj dragoceni prostor oduzimati. Napravite checklistu stvari koje su vam zaista potrebne, a koje ne, čime ćete steći bolji utisak o tome za šta vam je zaista potrebno mesta.

Zbog vlažnosti vazduha, promene temperature i po nekoliko puta u toku dana, u kupatilu ne biste trebali držati parfeme, šminku i lakove za nokte jer postoji mogućnost da im se promeni struktura, kompaktnost i miris.

Kako dekorisati malo kupatilo?

Opredelite se za svetlije tonove i najviše dve jače boje. Svetliji tonovi će učiniti da prostorija izgleda veće, čime ćete izbeći efekat prenatrpanog prostora.

Izaberite iste tonove za peškire i dodatke za kupatilo, a tuš-zavesa jedan je od detalja koji uz dobar odabir može dati prijatan i efektan izgled vašem kupatilu.


Kako iskoristiti prostor u malom kupatilu?

Korišćenje zida za odlaganje u kupatilu odlična je ideja za uštedu prostora. Okačite police ili jače kukice tako da možete okačiti dekorativne korpe ili neke druge sitnice. One će zajedno sa policama i dodacima za kupatilo dati osećaj svetlog i prostranog kupatila.

Savet: Ukoliko vam je prostor na zidu iznad toaletne školjke slobodan, možete ga pametno iskoristiti tako što ćete okačiti jednu ili nekoliko jednostavnih polica. Time ćete zid pretvoriti u koristan prostor za odlaganje.

 

Kombinujte zatvorene police i fiokare sa otvorenim policama

Ormarići sa vratima i fiokama su odlični za "skrivanje" stvari. Oni će sprečiti da malo kupatilo izgleda neuredno i prenatrpano. Na otvorene police možete staviti svoje omiljene dekorativne predmete i aksesoare, kao i neku malu veštačku biljku. To će povećati atraktivnost i dati poseban ton vašoj dekoraciji kupatila. Imajte  na umu da su otvoreni prostori za odlaganje zahtevniji od zatvorenih, trudite se da ih održavate čistim i urednim, u suprotnom, vaše malo kupatilo moglo bi dobiti izgled neurednog umesto lepog i prostranog.

Kako uštedeti prostor na peškirima?

Čiviluci nisu predviđeni samo za ormare i hodnike, možete ih lepo iskoristiti da okačite peškire koje koristite, a one čiste staviti na police. Lepo složeni peškiri daće osećaj urednosti, bilo da su urolani ili presavijeni.
Kada kupujete peškire možete odabrati polovinu u svetlijim tonovima vašeg kupatila, a druga polovina može biti u boji koju želite posebno da naglasite.

Održavajte prostor čistim i urednim

Čak i u veoma jedinstvenom i lepom kupatilu utisak može biti lako uništen neredom. Zato, kada dekorišete malo kupatilo, imajte na umu koliko ste u mogućnosti da ga redovno održavate, kako celokupan prostor ne bi ostavio pogrešan utisak.

Uživajte u uređenju vašeg kupatila, jer lepo uređen i atraktivan prostor svakako može doprineti boljem raspoloženju i toplini vašeg doma.

Imate savet za uređenje kupatila? Napišite nam ga u komentaru :)