Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava za online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd ili više. 

Baštenska stolica i baštenski set sa 4 stolice

3 stvari koje treba imati na umu pri kupovini novog baštenskog nameštaja

Novi baštenski set može biti poprilična investicija u vaš balkon ili terasu, stoga je važno doneti pravu odluku jer je baštenski nameštaj važan za vašu udobnost i dobrobit u našem spoljašnjem prostoru. Postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir: održavanje, stil i prostor koji nam je dostupan na našoj terasi ili balkonu. Šta vam je najvažnije? Da ste li u potrazi za najboljim baštenskim nameštajem koji možete ostaviti na suncu i kiši, ili vam je važno da su vaši novi sto i stolice udobni u prvom redu.

Pročitajte par saveta o tome šta treba razmotriti pre odlaska u kupovinu.

Veličina, prostor, raspored sedenja

Koliko je veliki vaš spoljašnji prostor? Imate li veliku terasu ili mali balkon? Možda čak i samo tzv. francuski balkon? Pre nego što dignete ruke od svega i uzmete ogroman set za vas i vašu porodicu, uključujući prijatelje, komšije i poštara, razmislite o svojim svakodnevnim potrebama i nabavite sklopive stolice kada imate društvo. Sklopive stolice lako se mogu odložiti sa strane kada ih ne koristite. Čak i ako imate puno mesta, možda želite rezervisati neki prostor za druge, odvojene aktivnosti, možda za decu?

Kao i kada uređujete dnevni boravak ili trpezariju, trebate ostaviti prostor za prolaz, a možda i za lampe, biljke i druge ukrasne predmete koji stvaraju atmosferu na terasi ili balkonu. 

Kada ćete koristiti baštenski set?

Hoćete li jesti na terasi ili balkonu, ili je veća verovatnoća da ćete se tamo opuštati uz knjigu? Ako se radujete večeri na otvorenom sa prijateljima, potreban vam je bistro set ili obični baštenski set sa stolom i 4 ili 6 stolica. Ako ste opušteniji tip, treba vam lounge garnitura i možda ležaljka gde se možete izvaliti i uživati u suncu.

Baštenski set sa 4 stolice

Najizdržljiviji baštenski nameštaj: materijali i održavanje

Trebate razmisliti koji vam se materijali sviđaju i kakvo održavanje zahtevaju. Veštačko drvo, ratan i aluminijum gotovo da i ne morate održavati jer su izdržljivi i neosetljivi na vremenske prilike, a takav izdržljiv baštenski nameštaj možete ostaviti na otvorenom čak tokom cele godine. Lako ga je očistiti vodom i sapunicom. Ratan i aluminijum takođe su lagani i lako se premeštaju. Tvrdo drvo čvrst je materijal čiji vek možete produžiti tako što ćete ga redovno tretirati uljem. Plastični baštenski nameštaj je povoljno, ali i dalje udobno rešenje. Lako se čisti vodom i sapunicom. 

Dizajn i stil

Ispada da imamo još jedan - četvrti dobar savet, ali možda najvažniji od svih: razmislite kakav stil eksterijera želite stvoriti na svojoj terasi ili balkonu. Možda funkcionalni dizajn 50-ih godina prošlog veka, sa uskim linijama, metalom i drvetom? Ili možda devojačku, chic neformalnu atmosferu sa ratanom i svetlim bojama? Bilo kako bilo, možete koristiti dodatke za terasu ili balkon da biste ublažili pojedini stil i stvorili dinamičan, lični dizajn eksterijera.

Baštenski set sa 2 stolice na terasi

 

Saznajte više

Osvežite svoj dom i baštu veštačkim biljkama

Vodič: Izbor baštenskih saksija

Kako izabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Večera na otvorenom uz održiviji baštenski nameštaj

Pronađite najbližu JYSK prodavnicu

Za pomoć i savete obratite se JYSK osoblju i otkrijte naš širok asortiman proizvoda.