Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
Baštenska stolica i baštenski set sa 4 stolice

3 stvari koje treba imati na umu pri kupovini novog baštenskog nameštaja

Novi baštenski set može biti poprilična investicija u vaš balkon ili terasu, zato je važno doneti pravu odluku jer je baštenski nameštaj važan za vašu udobnost i dobrobit u vašem spoljašnjem prostoru. Postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir: održavanje, stil i prostor koji nam je dostupan na našoj terasi ili balkonu. Šta vam je najvažnije? Da ste li u potrazi za najboljim baštenskim nameštajem koji možete ostaviti na suncu i kiši, ili vam je važno da su vaši novi sto i stolice udobni u prvom redu.

Pročitajte par saveta o tome šta treba razmotriti pre odlaska u kupovinu.

Veličina, prostor, raspored sedenja

Koliko je veliki vaš spoljašnji prostor? Imate li veliku terasu ili mali balkon? Možda čak i samo tzv. francuski balkon? Pre nego što dignete ruke od svega i uzmete ogroman set za vas i vašu porodicu, uključujući prijatelje, komšije i poštara, razmislite o svojim svakodnevnim potrebama i nabavite sklopive stolice kada imate društvo. Sklopive stolice lako se mogu odložiti sa strane kada ih ne koristite. Čak i ako imate puno mesta, možda želite rezervisati neki prostor za druge, odvojene aktivnosti, možda za decu?

Kao i kada uređujete dnevni boravak ili trpezariju, trebate ostaviti prostor za prolaz, a možda i za lampe, biljke i druge ukrasne predmete koji stvaraju atmosferu na terasi ili balkonu. 

Kada ćete koristiti baštenski set?

Hoćete li jesti na terasi ili balkonu, ili je veća verovatnoća da ćete se tamo opuštati uz knjigu? Ako se radujete večeri na otvorenom sa prijateljima, potreban vam je bistro set ili običan baštenski set sa stolom i 4 ili 6 stolica. Ako ste opušteniji tip, treba vam lounge garnitura i možda ležaljka gde se možete izvaliti i uživati u suncu.

Najizdržljiviji baštenski nameštaj: materijali i održavanje

Dizajn i stil

Ispada da imamo još jedan - četvrti dobar savet, ali možda najvažniji od svih: razmislite kakav stil eksterijera želite da kreirate na svojoj terasi ili balkonu. Možda funkcionalni dizajn 50-ih godina prošlog veka, sa uskim linijama, metalom i drvetom? Ili možda devojačku, chic neformalnu atmosferu sa ratanom i svetlim bojama? Bilo kako bilo, možete koristiti dodatke za terasu ili balkon da biste ublažili pojedini stil i stvorili dinamičan, lični dizajn eksterijera.

Saznajte više

Vodič: Kako da izaberete odgovarajući suncobran

Vodič: Kako da izaberete odgovarajući suncobran

Vodič: Kako da izaberete sanduk za jastuke?

Vodič: Kako da izaberete sanduk za jastuke?

Kako izabrati baštensku lounge garnituru?

Kako izabrati baštensku lounge garnituru?

Vodič: Kako odabrati prave baštenske stolice

Vodič: Kako odabrati prave baštenske stolice