Zero Waste projekat

Već dugi niz godina JYSK radi na povećanju ekološke svesti kod svojih dobavljača i kupaca te radimo sa najverodostojnijim svetskim eko-oznakama poput BCI, OEKO-TEX i FSC™ sertifikata kako bismo osigurali da materijali od kojih su izrađeni naši proizvodi dolaze iz odgovornih izvora.

Kao poseban projekat na koji smo izuzetno ponosni izdvajamo Zero waste kampanju u okviru naših JYSK Life Club radionica.

Cilj JYSK life club radionica je promovisanje životnih vrednosti i povećanje samog kvaliteta života, s obzirom na ubrzanu svakodnevnicu. Takođe, stavljen je fokus na upoznavanje sa danskom kulturom, uređenje enterijera na autentičan, jedinstven i kreativan način, kao i podsticanje pojedinaca na angažman kroz različite društveno odgovorne projekte.

U sklopu radionica poseban naglasak stavili smo na veću održivost i bavili se Zero Waste temom kroz DIY (Do It Yourself) projekte u saradnji sa kreativnim damama koje su podelile sa nama svoje ideje kako udahnuti novi život proizvodu koji ste nameravali da bacite.

Projektom želimo da podstaknemo pojedince na doprinos, održivije ponašanje, a ujedno i na zabavu sa ukućanima i prijateljima. Vrednost i važnost odgovornog ponašanja prepoznalo je i 9 influensera  iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije, te su nas podržali kroz svojih 18 ideja kako na kreativan način stvoriti čaroliju i na taj način su inspirisale veliki broj naših pratilaca i kupaca.

Srbija

Ivana Popović zna da su prave keramičke vaze i viseći stalci za saksije skupi, te nam je u svojim videima pokazala kako možemo napraviti eko, jeftiniju varijantu istih, dok se Marela Aćimović poigrala kreiranjem boho zida od starih podmetača za sto.

Mali Iv, Ivana Popović

1. IGTV video: Kako da napravite lažne keramičke vaze

2. IGTV video: DIY viseće saksije

Marina enterijernica, Marela Aćimović

3. IGTV video: DIY - Boho zidna dekoracija

Hrvatska

Matea Halilović nam je pokazala kako možemo ponovo da iskoristimo posudice od potrošenih sveća, šta uraditi sa polomljenim ramom za slike, te kako od vaze koja nam se više ne uklapa u prostor napraviti lampu.

4. IGTV video: Kako ponovo iskoristiti posudice potrošenih sveća?

5. IGTV video: Kako od starog rama izraditi memorijsku ploču za ostavljanje poruka?

6. IGTV video: Kako vazu pretvoriti u lampu?

Martina Palić napravila je stalak za tortu od starog tanjira i činije i naučila nas je kako spremno da dočekamo nadolazeće praznike uz novi set za sto od stare posteljine, te kako napraviti kreativan ukras za zid od starog nadstolnjaka.

7. IGTV video: DIY stalak za tortu od starog tanjira i činije

8. IGTV video: DIY kuhinjski tekstil od stare posteljine

9. IGTV video: DIY wall art od starog nadstolnjaka

Patricia Baradić stare jastučnice ukrasila je jednostavnom tehnikom koju može izvesti svako od nas u svom domu, te udahnula novi život saksijama za cveće. 

10. IGTV video: DIY ukrasne jastučnice

11. IGTV video: Kako osvežiti stare predmete?

Bosna i Hercegovina

Slađana Ikić je u svojim videima pokazala zašto nikada ne bismo trebali da bacimo stare ramove od slika i kako sortirati stvari u svom kupatilu, a Ajla Huremović nam je dala ideju kako da iskoristimo stari sat koji više nije u funkciji.

My Bosnian Home, Slađana Ikić

12. IGTV video: Kako iskoristiti čaše od sveća

13. IGTV video: Kako iskoristiti stare okvire od slika?

Ajla Huremović

14. IGTV video: Kako stari sat transformirati u poslužavnik

Slovenija

Jana Koteska i Alja Nike Skrt iz Slovenije poigrale su se vazama i starim svećama, te nam pokazale kako da na eko način spakujemo hranu za piknik ili posao te nas inspirisale svojim kreativnim idejama.

Aljaskrt, Alja Nike Skrt

15. IGTV video: DIY - Beeswax wraps

16. IGTV video: DIY - Reciklirane kese za grickalice u prirodi

Jana Koteska

17. IGTV video: DIY - Kako napraviti lampu od staklene vaze

18. IGTV video: DIY - Kako ponovo da iskoristite posude od sveća 

 

Nadamo se da su vam se ideje dopale i da ćete bar neku od njih isprobati! U komentarima nam recite koja ideja je vaš favorit i obavezno nas označite na društvenim mrežama ukoliko budete isprobali neku od njih.