Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
dnevna soba

5 rešenja za pozicioniranje TV-a u dnevnom boravku

Za većinu dnevnih boravaka TV je centralni komad. Nažalost, taj isti TV u dnevnoj sobi u pravilu narušava dizajn enterijera u kom se nalazi i uvek nekako "strči". Srećom, vi imate izbor: on može postati centralno mesto vašeg boravka ili se uklopiti u prirodni dizajn tako da ga gotovo sklonite iz vidika. U svakom slučaju prvo savetujemo da sledite svoj instinkt i pravila svog doma, a potom razmotrite nekoliko rešenja koja vam donosimo u nastavku teksta.

osvetljena dnevna soba sa sivom garniturom i svetlim nameštajem


1. Pojednostavite život uz pomoć stalka za TV

Uklapanje TV-a u vaš enterijer ne mora nužno značiti revoluciju u vašem prostoru. Uz pomoć pažljivo izabranog stalka za TV na koji ćete staviti svoj TV, lako ćete rešiti potrebu za skladnim uređenjem. Stalak za TV takođe će poslužiti kao mesto za vaše sitnice te rešiti problem neurednih kablova, kao i modema i ostalih elektronskih uređaja.

Savet: Na stalak za TV stavite originalnu vazu ili jednostavnu dekoraciju da biste "umirili" celokupan utisak.

2. TV kao deo vašeg "gnezda" za opuštanje

Ako imate prostran dnevni boravak, razmislite samo koliko manjih područja u njemu možete stvoriti. Oko svog TV-a napravite prijatno gnezdo za odmaranje, uživanje i praćenje omiljene serije - a ukrasite ga udobnom sofom, mekanim jastucima i tabureom uz pomoć kog se možete ispružiti. Tako nećete morati dizajn celog boravka posvetiti TV-u.

3. Nosač za TV elegantno je rešenje

Jedno od lepših rešenja za postavljanje TV-a u vašoj sobi je postavljanje na zid uz pomoć nosača. Na ovaj način maksimalno iskorišćavate prostor jer ste se orijentisali i na vertikalna rešenja pa će boravak izgledati "laganije". Ispod TV-a vam se ovako otvara prostor za dekoracije. I dalje možete dodati stalak za TV, a i manji stočić može biti praktično rešenje.

Jedino treba pripaziti da TV ne postavite previsoko jer ćete dobiti utisak da sedite u prvom redu u bioskopu - jednom od najomraženijih mesta u filmskoj industriji!

4. Neka TV bude deo vaših zidnih dekoracija

Kad uređujete poziciju TV-a u svom boravku, razmislite da li bi on mogao biti deo zidnog uređenja. Posmatrajte svoj TV kao da je slika na zidu i uklopite ga kao takvog, sa ostalim slikama. Ovako će on privlačiti manje pažnje u vašem boravku, koja će biti pravilno raspoređena po ostalim kvadratima.

Dnevna soba sa sivim kaučem

5. Uredite deo oko TV-a

Postavljanje TV-a u boravku neizbežno uključuje previše žica, kablova i dodatnih uređaja koji "guše" prostor oko vašeg TV-a. Stoga u vaš boravak trebate uvesti red i mir koji će pozitivno uticati na utisak koji ostavlja vaš dnevni boravak, a njih je najlakše postaviti uz pomoć korpi i kutija koje dizajnom odgovaraju vašem boravku. Takođe upotrebite fioke i zatvorene police vaše komode za TV u koje ćete odložiti konzole, HDMI kablove, punjače i ostale sitnice koje vam trebaju svakodnevno.

 

Saznajte više

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

Vodič: Kako izabrati tepih?

Vodič: Kako izabrati tepih?

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju