Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
Dnevni krevet sa jastucima i ćebetom i zid ispunjen posterima i lampom u obliku neba

5 saveta kako razbiti zimsku tamu toplim svetlom

Tokom zime, vrlo je primamljivo uvući se u svoju sobu ili bilo koju toplu prostoriju. No, količina svetla koja ulazi u sobu kroz prozor je vrlo ograničena. Eksperti kažu da je za sobu koja je veličine oko 20m2, potrebno bar tri do pet izvora svetlosti tokom zime. Jedan izvor svetlosti kao što je luster jednostavno nije dovoljan za optimalnu funkcionalnost. Raznolikost svetlosti će pružiti vašoj prostoriji prijatniju atmosferu i osećaj dubine. Pročitajte naše najbolje savete za osvetljenje doma.

1. Lampice mogu poslužiti kao odličan izvor svetlosti


Lampice su zabavan i jednostavan način za stvaranje prijatne atmosfere u prostoriji. Ako ih još uvek niste pospremili nakon Nove godine i ako imate staklenu vazu, spojite te dva elementa kako biste osvetlili sobu na neočekivan način.

Lampice su vrlo lagane i možete ih okačiti u mračniji kutak ili ih okačiti na zidnu policu kao na slici iznad. Bonus: Ako ste obožavatelj dekoracije, lako ih je pomerati sa jednog mesta na drugo jer rade na baterije.

2. Stvorite dubinu LED trakama

Kao što je i spomenuto iznad, svetlo se koristi kako bi dalo dubinu i strukturu prostoriji. Najlakši način za to je staviti LED traku ispod police. Postavite je pozadi, u blizini zida i imaćete suptilno svetlo, a i privući ćete pažnju na izgled police.

3. Kombinujte zidne lampe sa posterima i ogledalima

Zidne lampe stvaraju posebnu atmosferu ako ih kombinujete sa drugim dekorom: u isto vreme privlače pažnju na stvari oko sebe i kreiraju zanimljivu igru svetlosti i senki. 

4. Topla svetlost u mračnim uglovima će učiniti da prostorija izgleda veće

Sveće su mirišljav i prijatan izvor dodatnog svetla. Kada želite da napravite posebno intimnu i prijatnu atmosferu, zapalite par sveća i postavite ih u mračne uglove sobe. Bonus savet: Takođe možete kupiti i LED svetla koja ne zagađuju zrak dimom. Na ovaj način se takođe ne morate brinuti o slučajnom požaru – možete ih čak postaviti i na drvenu policu i uživati u svetlu.

5. Koristite svaku priliku da osvetlite prostoriju

Multifunkcionalni nameštaj je praktičan u malom stanu, a isto vredi i za vaše osvetljenje. Na primer, svetlo možete iskoristiti kako biste pažnju privukli na svoj omiljeni citat i kako biste osvetlili kutak koristeći svetleću kutiju kao što je TORLEIF. 

Saznajte više

Ovog proleća osvežite svoj dom uz novu Nordic mood kolekciju

Ovog proleća osvežite svoj dom uz novu Nordic mood kolekciju

Boja godine- Peach Fuzz

Boja godine- Peach Fuzz

Novogodišnji patuljci se useljavaju u vaš dom

Novogodišnji patuljci se useljavaju u vaš dom

Poželite dobrodošlicu prazničnoj sezoni

Poželite dobrodošlicu prazničnoj sezoni