Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava za online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd ili više. Moguće je duže vreme dostave zbog predstojećih praznika.

Kako prati i održavati peškire

Kako prati i održavati peškire

Pre nego što počnete da koristite nove peškire ostavite ih da odstoje u hladnoj vodi 24 sata, te ih nakon toga operite prateći instrukcije za pranje. Natapanje u hladnoj vodi dopušta pamučnim vlaknima da se ‘otvore’ i omogućava vašim peškirima bolju sposobnost upijanja u kasnijoj upotrebi. Takođe, ovo će pomoći odstranjivanje sa peškira eventualni višak boje. Ako želite, u hladnu vodu možete dodati malo sirćeta koje će pomoći vezivanje boje za pamučna vlakna i tako produžiti postojanost boje.

Ne koristite omekšivač za peškire prilikom prvog pranja

Iako ćete verovatno teško odoleti ovome, prilikom prvog pranja peškira izbegnite upotrebu omekšivača za veš. Razlog je taj što omekšivač na pamučnim vlaknima peškira ostavlja trag koji otežava sposobnost upijanja i sušenja, a ponekad uzrokuje nastanak sitnih vlakana tkanine tzv. nopica koje se odvajaju od peškira. 

Temperatura pranja peškira neka bude 60°C 

Prvih nekoliko puta važno je peškire prati odvojeno od ostalog veša i to sa što sličnijim bojama. Uvek ih perite na 60°C jer je to temperatura na kojoj se uništavaju bakterije i virusi i osigurava najviši nivo higijene. Izuzetak ćete možda napraviti kod peškira od velura, koje ćete prati na 40°C kako biste očuvali njihovu boju i mekanu teksturu. Dobra ideja je da pre samog pranja uvek proverite uputstva za pranje koja se nalaze na peškiru. 

Sušenje u mašini za sušenje veša rezultuje većom mekoćom peškira

Iako sušenje na svežem vazduhu daje najsnažniji osećaj čistoće vašim peškirima, najveću mekoću pruža im sušenje u mašini za sušenje veša. Stoga, za sve one kojima su trajnost i mekoća peškira na visokoj listi prioriteta, osušite ih u mašini za sušenje veša za maksimalan efekat.

Saznajte više

Održite toplotu i nakon tuširanja

Saveti za uređenje malog kupatila

Odvojite vreme za opuštajuće trenutke i brigu o sebi

Uživajte u vremenu za sebe uz novu Nordic Mood kolekciju

Pronađite najbližu JYSK prodavnicu

Za pomoć i savete obratite se JYSK osoblju i otkrijte naš širok asortiman proizvoda.