Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
Kupatilo sa roze detaljima

Saveti za uređenje malog kupatila

Uređivanje malog kupatila je kreativan i zahtevan posao, posebno ako želite funkcionalan i atraktivan rezultat. Ipak, sa dobrom pripremom i pametnim rešenjima, možete odabrati dekoraciju za malo kupatilo koje će objediniti funkcionalnost i atraktivnost. U našem blogu pronađite nekoliko korisnih saveta i trikova.

Uzmite u obzir potrebe za odlaganjem

Kada želite da dekorišete malo kupatilo, krenite od toga koje ćete sve detalje držati u svom kupatilu. Jer, kada ste ograničeni sa prostorom jedna od važnijih stavki jeste da nemate nepotrebne stvari koje će vam taj dragoceni prostor oduzimati. Napravite spisak stvari koje su vam zaista potrebne, a koje ne, čime ćete steći bolji utisak o tome za šta vam je zaista potrebno mesta.

Zbog vlažnosti vazduha, promene temperature i po nekoliko puta u toku dana, u kupatilu ne biste trebali da držite parfeme, šminku i lakove za nokte jer postoji mogućnost da im se promeni struktura, kompaktnost i miris.

Kako dekorisati malo kupatilo?

Opredelite se za svetlije tonove i najviše dve jače boje. Svetliji tonovi će učiniti da prostorija izgleda veće, čime ćete izbeći efekat prenatrpanog prostora.

Izaberite iste tonove za peškire i dodatke za kupatilo, a tuš-zavesa jedan je od detalja koji uz dobar odabir može dati prijatan i efektan izgled vašem kupatilu.

Kako iskoristiti prostor u malom kupatilu?

Korišćenje zida za odlaganje u kupatilu odlična je ideja za uštedu prostora. Stavite police ili jače kukice tako da možete okačiti dekorativne korpe ili neke druge sitnice. One će zajedno sa policama i dodacima za kupatilo dati osećaj svetlog i prostranog kupatila.

Savet: Ukoliko vam je prostor na zidu iznad toaletne školjke slobodan, možete ga pametno iskoristiti tako što ćete okačiti jednu ili nekoliko jednostavnih polica. Time ćete zid pretvoriti u koristan prostor za odlaganje.

Kutija za odlaganje u kupatilu pored lavaboa

Kombinujte zatvorene police i fiokare sa otvorenim policama

Ormarići sa vratima i fiokama su odlični za "skrivanje" stvari. Oni će sprečiti da malo kupatilo izgleda neuredno i prenatrpano. Na otvorene police možete staviti svoje omiljene dekorativne predmete i aksesoare, kao i neku malu veštačku biljku. To će povećati atraktivnost i dati poseban ton vašoj dekoraciji kupatila. Imajte na umu da su otvoreni prostori za odlaganje zahtevniji od zatvorenih, trudite se da ih održavate čistim i urednim, u suprotnom, vaše malo kupatilo moglo bi dobiti izgled neurednog umesto lepog i prostranog.

Kako uštedeti prostor na peškirima?

Čiviluci nisu predviđeni samo za ormare i hodnike, možete ih lepo iskoristiti i da okačite peškire koje koristite, a one čiste staviti na police. Lepo složeni peškiri daće osećaj urednosti, bilo da su urolani ili presavijeni.
Kada kupujete peškire možete odabrati polovinu u svetlijim tonovima vašeg kupatila, a druga polovina može biti u boji koju želite posebno da naglasite.

Pamučni peškiri različitih boja na kukicama

Održavajte prostor čistim i urednim

Čak i u veoma jedinstvenom i lepom kupatilu utisak može biti lako uništen neredom. Zato, kada dekorišete malo kupatilo, imajte na umu koliko ste u mogućnosti da ga redovno održavate, kako celokupan prostor ne bi ostavio pogrešan utisak.

Uživajte u uređenju vašeg kupatila, jer lepo uređen i atraktivan prostor svakako može doprineti boljem raspoloženju i toplini vašeg doma.

Saznajte više

Koje peškire izabrati? Ultimativni vodič

Koje peškire izabrati? Ultimativni vodič

JYSK noviteti: oprema za kupatilo

JYSK noviteti: oprema za kupatilo

Pretvorite kupatilo u svoju spa oazu

Pretvorite kupatilo u svoju spa oazu

U centru pažnje: Serije peškira

U centru pažnje: Serije peškira