Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava prilikom online kupovine u vrednosti od 15.000 rsd i više. Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.

 

Viseća ležaljka i viseća stolica

Viseća ležaljka ili viseća stolica? Šta izabrati?

Viseća mreža ili ležaljka je lepa i prijatna alternativa vašim tipičnim mestima za sedenje na otvorenom, kao što su baštenske stolice, klupe i lounge sofe. Uz dodatnu udobnost jastuka i ćebadi, sedite i uživajte u hladnoj čaši limunade i svojoj omiljenoj knjizi ili podkastu. Neće proći mnogo pre nego što vaša viseća mreža ili viseća stolica na otvorenom postanu vaš novi najbolji prijatelj za sezonu na otvorenom. 

Ipak, postoji mnogo različitih opcija visećih mreža, ležaljki, stolica i drugih sličnih udobnih opcija. Koju opciju da izaberete? Dozvolite da vam kroz ovaj vodič olakšamo izbor.

Klasična viseća mreža ili ležaljka za baštu sa drvećem

Ako imate baštu sa velikim drvećem ili stubovima koji bi dali potporu, onda klasična viseća mreža ili ležaljka BERGFINK može biti dobra opcija. Ova vrsta klasične ležaljke je izdržala test vremena.

Postavljanje mreže

Ako planirate da samo vi koristite viseću mrežu, dobra opcija je da je postavite u kutak bašte gde možete da uživate u mirnom popodnevu na suncu ili u hladu. Ako su vaša deca glavni korisnici viseće mreže, postavite je u centralno mesto bašte gde možete da ih držite na oku.

Pratite ove smernice za postavku viseće mreže:

Razdaljina: Udaljenost između dve tačke podrške (drvo ili stub) bi idealno trebalo da bude 4-4,5 metara.

Tačke podrške: Viseću mrežu možete okačiti između dva drveta ili stuba. Uverite se da su stabla jaka i zdrava i da mogu da izdrže vašu težinu. Takođe pazite da ne oštetite svoje drveće koristeći trake koje neće oštetiti koru.

Visina: Donji deo viseće mreže treba da bude između kolena i kuka kada je viseća mreža prazna. Kada legnete u viseću mrežu, ona će opustiti još 10-20 cm prema tlu.

Viseća mreža treba da bude dovoljno niska da možete da izađete iz nje bez gubitka ravnoteže. U isto vreme, trebalo bi da bude dovoljno visoko da ne dodirujete tlo leđima kada ležite u visećoj mreži.

Uživanje na otvorenom u visećoj stolici

Ako nemate baštu sa drvećem koje možete iskoristiti za postavku viseće mreže ili ležaljke, ne morate odustati. Viseća stolica odlično se uklapa i u manje i u veće spoljašnje površine.

Jedna od prednosti viseće stolice je što ne morate da bušite rupe da biste je okačili. Lakše ju je postaviti od viseće mreže.

Viseća stolica sa postoljem
Viseća stolica GJERN Š118xV184xDub106 natur
27500,- din/kom
44999,- /kom
UŠTEDA 39%

Sa visećom stolicom GJERN, možete se nasloniti dok slušate svoju omiljenu muziku ili podcast ili čitate svoju omiljenu knjigu. GJERN viseća stolica dolazi u dve boje: natur i crna boja.

Jednom kada sednete u udobnu viseću stolicu, biće vam teško da ustanete i napustite je ponovo. Viseća stolica GUNGERNE dostupna je u elegantnoj sivoj boji i neprimetno se uklapa u vaš drugi nameštaj na otvorenom. Da biste još više povećali udobnost, dodajte dodatni jastuk i mekano ćebe.

Obavezno proverite da li imate potreban prostor za viseću stolicu. Neke su prilično visoke, pa se pobrinite da za njih ima dovoljno prostora u visini. GJERN stolice su visoke iznad 180 cm i to može biti malo izazovno ako ih montirate u uskom prostoru.

 

Viseća stolica u dvorištu

Čak i ako je vaš spoljni prostor ograničen, ne bi trebalo da odustanete od udobnosti. Stolica za ljuljanje kao što je DANNEMARE može vam pružiti mogućnost blagog ljuljanja i osećaj stabilnosti i kontrole. DANNEMARE ima i jastuk za sedište i jastuk za leđa, oba sa veoma izdržljivom navlakom, kako bi vam bilo udobno.

Stolica za ljuljanje u bašti
Stolica za ljuljanje DANNEMARE siva
25000,- din/kom
32999,- /kom
UŠTEDA 24%
Samo onlajn

Ako volite stabilnije sedenje, lounge stolica HALVREBENE čak ima i malu nadstrešnicu koja vas može zaštiti od jakog sunca i stvoriti intimniju atmosferu.

Lounge stolica na osunčanom balkonu
Lounge stolica HALVREBENE natur
32500,- din/kom
44999,- /kom
UŠTEDA 28%

Baštenska ljuljaška kao savršeno rešenje za dve osobe

Dok su viseće mreže, ležaljke ili stolice za ljuljanje uglavnom prostori za jednu osobu, baštenska ljuljaška je pravi izbor za vas ako imate društvo u svojoj bašti ili terasi. 

Za uživanje na otvorenom u društvu, JUELSMINDE ljuljaška je odlično rešenje.Jedan od praktičnih detalja je nadstrešnica koja vam pomaže da ostanete u hladu, tako da nije potrebno da je pomerate u toku dana kako biste izbegli sunce. Ljuljaška će se savršeno uklopiti u centralni deo vaše bašte i okupiti goste za zajedničko druženje. Ne zaboravite da ukrasite svoj prostor fenjerima i svetlima kako biste stvorili neverovatnu atmosferu.

Siva baštenska ljuljaška u dvorištu sa jastucima i ćebetom
Baštenska ljuljaška JUELSMINDE Š219xV184xDub130 natur
31500,- din/kom
39999,- /kom
UŠTEDA 21%

Saznajte više

Vodič: Kako odabrati prave baštenske stolice

Vodič: Kako odabrati prave baštenske stolice

Vodič za različite postavke modularne garniture

Vodič za različite postavke modularne garniture

Kako izabrati odgovarajući baštenski sto

Kako izabrati odgovarajući baštenski sto

Lounge baštenski nameštaj otporan na kišu

Lounge baštenski nameštaj otporan na kišu