Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava na JYSK.rs prilikom online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd ili više.

ZELENI DANI - Uštedite do 70%
Stalak za laptop pored kreveta

Saveti za rad od kuće - iz kreveta!

Datum:

Kategorija: Inspiracija

Ako volite provoditi vreme u krevetu, mi JYSKovci razumemo vas u potpunosti. A i čini se da nismo sami - u čitavom svetu sve više ljudi koristi svoj krevet ne samo za spavanje, već i za jelo, gledanje Netflixa, beskrajne telefonske razgovore sa prijateljima itd.

Neki takođe rade ili obavljaju papirologiju u spavaćem prostoru. Rad iz udobnosti kreveta ponekad vam omogućuje bolji protok misli - a to znači da ne morate posvetiti određen prostor u malom stanu za sto i kancelarijsku stolicu. Umesto toga, samo svoje papire možete zadržati u pokretnom fiokaru i koristiti stalak za prenosni kompjuter. 


[][]


Međutim, postoji nekoliko stvari koje morate uzeti u obzir pre nego što uložite sve u koncept rada iz kreveta.

Ergonomija u horizontalnom home officeu

Nastojite da imate lumbalnu podršku, jer u suprotnom rizikujete bolove u leđima ili ukočen vrat. Nabavite jastuke koje možete složiti kako vam odgovara i ne zaboravite promeniti svoj položaj dok radite.

[][]


Radne navike i odugovlačenje

Nemojte pasti na ono "Večeras ću to učiniti". Primamljivo je odugovlačiti tokom dana, a još je primamljivije kad imate mogućnost dovršiti svoj posao iz kreveta. Nemojte dopustiti da vam opcija rada kod kuće bude izgovor da proverite Instagram ili najnovije vesti iz sveta...selebritija. :)

Opasnost od pregrejavanja: prenosni stalak za laptop

Uvek morate biti pažljivi kada koristite elektroniku. Može se jako zagrejati, posebno ako je stavite na jorgan ili prekrivač, što sprečava da ventilator u uređaju ispravno radi, što znači da rizikujete da se laptop pregreje. Umesto toga, nabavite prenosni stalak na koji sigurno možete postaviti prenosno računalo.

Pazite na svoj san

Ako smatrate da na vaš san utieče rad u krevetu, eliminišite posao i posvetite svoj krevet samo spavanju. Neki su pojedinci vrlo osetljivi i mogu kombinovati spavanje i bilo kakav stres povezan sa poslom ili papirima. Ovo može rezultovati poteškoćama u spavanju i slabom kvalitetu sna. Ako stvarno osetite potrebu da izbacite stres iz spavaće sobe, neka ona postane vaša zona "bez uređaja". Postavite punjače negde drugde u kući i koristite starinski alarm umesto pametnog telefona. 

Ne zaboravite na higijenu

Nemojte zaboraviti menjati posteljinu svake 2 nedelje da biste sprečili alergiju na grinje, a i češće ako ne volite mrvice od hrane u svom krevetu...