Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
Četiri baštenske stolice i baštenski sto pored mora

6 saveta kako da dekorišete terasu

Prolećni i letnji dani pružaju mnogo vremena za opuštanje, a ako ste te sreće da imate terasu, upravo nam dolazi pravi period u godini za uživanje na otvorenom. Terasa je najčešće omiljeno mesto okupljanja u spoljašnjem prostoru i ukoliko želite svoju terasu još više da iskoristite, a smatrate da to i nije baš privlačno mesto na kom može da se provodi vreme, uz nekoliko korisnih saveta i ideja lako ćete osvežiti svoj kutak za uživanje. 

Lični pečat

Terasa pruža dodatni prostor za boravak tokom proleća i leta, mesto na kom ćete provoditi veliki deo vremena tokom dana sa porodicom i prijateljima i zato je važno da bude prijatno mesto za boravak. Kada je reč o dekoraciji terase obratite pažnju da detalji budu u skladu sa ostatakom vašeg dizajna enterijera. Na taj način ćete postići koherenciju vašeg celokupnog životnog prostora – kako unutrašnjeg tako i spoljašnjeg.

Zaklon od sunca/vetra

Većina nas uživa u tome da sunca na terasi bude što duže u toku dana, te i na taj deo treba obratiti pažnju kada na red dođu dekoracije. Važan parametar za dekoraciju vaše terase je njen položaj u odnosu na sunce, te je pravljenje hladovine preporučljivo kad je sunce u najvišem položaju i kada je najjače. Postoji nekoliko različitih rešenja za zaštitu od sunca koje možete da iskoristite, uključujući suncobran ili tendu. Formiranje zaklona pomoću vetrobrana ili paravana može takođe da bude prednost ukoliko imate terasu koja nije zaklonjena od vetra, i ako želite da sačuvate svoju privatnost. 

Prijatan kutak

Jedan od detalja koji na poseban način ulepšavaju svaku terasu jesu dekorativne saksije i cveće, uz pomoć koji na jednostavan način možete stvoriti prijatan kutak. Osim što će vaša terasa imati lep izgled, cveće i zeleno će 'podići' atmosferu i doprineti izgledu celokupnog prostora. U JYSK širokom asortimanu možete pronaći različite modele saksija, koje odgovaraju vašem stilu uređenje, te ćete ih lako kombinovati sa vašim cvećem i biljkama. Sigurni smo da se slažete sa nama kada kažemo da ne postoji lepši prizor od zelenila na terasi i prepepih boja šarenog cveća. :)


 

Dekoracije iz enterijera za kreiranje atmosfere u spoljašnjem prostoru

Sigurno ste dekorisali svoj dom različitim elementima za dizajn enterijera kao što su lampe, vaze, ukrasni jastuci i ćebad, kako biste stvorili prijatnu atmosferu. Jedna od ideja kako biste isti efekat postigli i u spoljašnjem prostoru, jeste da već postojeće dekoracije u svoje dvorište ili terasu. Prenesite prijatnost i u spoljašnji prostor tako što Ako nemate zaklon od sunca, budite svesni toga da sunce može da ima loš uticaj na vaše stvari jer jastuci, ćebad itd. mogu da izblede, a direktna sunčeva svetlost tokom leta može da otopi sveće.

'Lounge' atmosfera 

Lounge nameštaj daje terasi veoma poseban izgled i sigurno povećava želju da što više vremena provodite napolju, no ukoliko razmišljate o uređenju terase na ovaj način potrebno je da dobro organizujete prostor. U JYSKu možete pronaći različite komade nameštaja koji će doprineti opuštajućajoj atmosferi i doprineti urbanom izgledu vaše terase. 

Upotpunite atmosferu uz pomoć rasvete

Postoji mnogo načina uz pomoć kojih možete da upotpunite atmosferu tokom letnjih večeri provedenih napolju, a jedan od bitnih elemenata svakako je rasveta. Uz pomoć fenjera koji dolaze u nekoliko različitih veličina i boja, lako ćete postići željeni efekat i na pravi način doprineti izgledu vaše terase. Drugi način osvetljavanja terase, a da ne koristite prejaka svetla koja mogu da pokvare šarm i atmosferu, jeste korišćenje lampica, a kao finalni momenat da zaokružite celinu na sto stavite male fenjere i svećnjake.

Saznajte više

Vodič: Kako da izaberete odgovarajući suncobran

Vodič: Kako da izaberete odgovarajući suncobran

Vodič: Kako da izaberete sanduk za jastuke?

Vodič: Kako da izaberete sanduk za jastuke?

Kako izabrati baštensku lounge garnituru?

Kako izabrati baštensku lounge garnituru?

Vodič: Kako odabrati prave baštenske stolice

Vodič: Kako odabrati prave baštenske stolice