Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Sada još bolje ponude baštenskog nameštaja | Besplatna dostava na JYSK.rs prilikom online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd i više.


baštenski set od drveta i FSC oznaka

FSC oznaka – garancija da je baštenski nameštaj proizveden bez ugrožavanja životne sredine

Krčenje i sečenje šuma jedan je od najvećih uzroka klimatskih promena. Oko 20% emisija gasova staklene bašte proizilazi iz krčenja i spaljivanja šuma u cilju dobijanja drvne sirovine za proizvodnju baštenskog nameštaja kao i raznih vrsta podnih obloga.

Baštenski nameštaj spada u ključne JYSK kategorije za koji smo jedan od najvećih evropskih maloprodajnih prodavaca. Zbog toga aktivno radimo kako bismo sprečili ilegalnu seču i spaljivanje šuma. Od 1990. godine JYSK ulaže konstantne napore kako bi povećao udeo baštenskog nameštaja koji poseduje FSC™ oznaku. Danas, celokupan asortiman našeg baštenskog nameštaja poseduje ovu oznaku.

FSC - sertifikovan baštenski nameštaj 

Forest Stewardship Council (FSC) je međunarodno priznata, neprofitna organizacija. U FSC šumama seče se samo onoliko drveća koliko šuma može sama da obnovi prirodnim putem, čime se sprečava prekomerna eksploatacija. FSC oznaka može biti na drvetu iz celog sveta – od tropskih prašuma do sibirskih četinarskih šuma. Osim zaštite životne sredine, FSC organizacija se takođe brine da su svi postupci socijalno i finansijski prihvatljivi. Istovremeno, životinjski i biljni svet su zaštićeni, a šumski radnici dobijaju obuku, zaštitnu opremu i pristojnu platu, dok vlasnici šuma svoje drvo dobro prodaju. Kupovinom baštenskog nameštaja koji ima FSC-sertifikat pomažete onim vlasnicima šuma koji su odgovorno izabrali da će svoje šume eksploatisati na održiviji način i sa poštovanjem prema ljudima i prirodi.  

To znači da:

  •  U FSC šumama seče se onoliko drveća, koliko šuma može da obnovi prirodnim putem
  •  U FSC šumama postoje striktni zahtevi za korišćenje pesticida i hemikalija
  •  U FSC šumama radnici dobijaju pristojnu platu i adekvatne uslove za rad
  •  U FSC šumama ljudi i životinje su zaštićeni

Saznajte više

Viseća stolica: Zvezda vaše bašte

Unapredite svoj prostor na otvorenom paviljonom

Kako izabrati odgovarajući baštenski sto

Kako izabrati najbolju ležaljku