Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava za online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd ili više. Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.

Baštenska sklopiva stolica, složiva baštenska stolica, podesiva baštenska stolica i baštenska stolica na osunčanoj terasi

Kako odabrati baštenske stolice

Različite baštenske stolice sa različitim funkcijama, neke možete slagati jedne na druge, a neke sklopiti. Neke imaju naslone za ruke, a neke visoki naslon za leđa. Šta biste vi trebali da odaberete? U našem blogu ćemo vas dovesti do odluke koja je najbolja za vas. 

Mali balkon ili velika terasa?

Mali balkoni ili terase zahtevaju manji nameštaj. Većina baštenskih stolica ima širinu od oko 40 do 70 cm, pa ako imate mali balkon preporučujemo uske baštenske stolice. Za sedenje možete koristiti i baštensku klupu. Postoji osnovno pravilo da između baštenskih stolica trebate dopustiti razmak od oko 15 cm kako bi svi mogli udobno da sede, ali to se ne odnosi na baštensku klupu.


Ako sa druge strane imate veliki balkon ili terasu, slobodni ste da odaberete i šire i veće stolice sa naslonima za ruke, kako bi svima bilo udobno.


Visoki ili niski naslon za leđa? 

Uživate li u dugim večerima u društvu? U tom je slučaju izuzetno važno da baštenske stolice budu udobne. Visoki naslon pruža potpunu potporu leđima i može zaštititi vas i vaše goste od promaje.


Takođe uzmite u obzir kakav materijal preferirate. Pročitajte više o prednostima i nedostacima različitih materijala u našem vodiču "Kako izabrati baštenski nameštaj".

Baštenske stolice sa kraćim naslonom elegantnijeg su izgleda i mogu se lakše pomerati.

 

Složive ili podesive baštenske stolice?

Takođe se morate zapitati gde želite da držite stolice kada se ne koriste. Imate li podrum ili garažu u kojoj ih možete zaštititi od kiše? U tom su slučaju baštenske stolice za slaganje idealne, jer ne zauzimaju previše mesta kada se slažu.

 

Podesive baštenske stolice takođe štede prostor: one su dva u jednom, jer ih možete koristiti u uspravnom položaju kao trpezarijske stolice ili se opustiti u njima kada su u ležećem položaju. Naslonjene na baštenski sto ili zid zauzimaju samo malo prostora i lako ih je otvoriti kada ih budete spremni ponovo koristiti.

Zaštitite svoj baštenski nameštaj 

Ako svoje baštenske stolice ostavljate otvorene, dobro ih je zaštititi prekrivanjem. To će povećati njihovu trajnost i smanjiti vreme potrebno za čišćenje i održavanje. I nema potrebe trošiti vreme na sklapanje baštenskih stolica. 


Ne zaboravite baštenske jastuke

I za kraj, pobrinite se da vašim gostima bude mekano i prijatno dok sede na vašim baštenskim stolicama. Baštenski jastuci daju toplinu i mekano mesto za sedenje, a nekoliko prekrivača će dati lepši izgled celokupnom prostoru, a i bićete pripremljeni za duge letnje večeri.

 

Saznajte više

Dekorišite paviljon i transformišite svoj spoljni prostor

Kako urediti svoju kuću za odmor

Viseća stolica: Zvezda vaše bašte

Unapredite svoj prostor na otvorenom paviljonom