Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
6 osnovnih koraka za peglanje košulje

6 pravilnih koraka za peglanje košulje

Košulje su veliki deo naših garderobera - muške, ženske, svečane, poslovne, šarene, jednobojne... Često mogu biti muka pri preglanju i verujemo da svako od nas ima svoj način za peglanje istih, a uz ovih 6 saveta možete to učiniti još pametnije i brže. Sledite 6 koraka niže i pravilno ispeglajte košulju.

Garantujemo vam da ćete je brže i jednostavnije ispeglati! 

6 pravilnih koraka za peglanje košulje

Peglanje je stvar navike. Svako od nas ima svoje metode peglanja, a uz pomoć našeg malog vodiča koji vam daje osnovne smernice za peglanje bićete gotovi za čas posla - i vi i košulja. Ne morate nužno slediti korake u nizu - vremenom ćete razviti svoj sistem koji vam najbolje odgovara. Ali nema preskakanja!

  • Korak 1: Pročitajte uputstva za održavanje i pridržavajte ih se
  • Korak 2: Presavijte kragnu i peglajte je sa spoljne strane 
  • Korak 3: Temeljno ispeglajte prednji deo
  • Korak 4: Rukave peglajte od šava do šava
  • Korak 5: Leđni deo peglajte poslednji
  • Korak 6: Ispravno okačite košulju na čiviluk


Korak 1: Pročitajte uputstva za održavanje i pridržavajte ih se

Ključno je pridržavati se uputstava za peglanje koja se nalaze na etiketi košulje, jer biste inače mogli lako da uništite košulju. Neke tkanine mogu podneti visoke temperature, ali materijali poput svile i akrilnih vlakana puno su osetljiviji. Ako se dvoumite oko temperature pegle, proverite informaciju u prodavnici u kojoj ste kupili košulju, te poslušajte njihov savet.

Korak 2: Presavijte kragnu i peglajte je sa spoljne strane

Kada peglate kragnu, prvo je izravnajte na dasci te prođite unutrašnju stranu peglom. Potom je presavijte i opeglajte sa spoljne, vidljive strane. Pređite peglom od jednog do drugog kraja tako da kragna dobije svoj prirodni luk.

Korak 3: Temeljno ispeglajte prednji deo

Zatim ispeglajte prednji deo. Jednu stranu ispeglajte na krajevima daske za peglanje i ne zaboravite na prostor oko dugmića. Važno: nikada ne peglajte dugmiće! Isti postupak primenite i na drugi deo. Posebno se posvetite prednjem delu košulje jer je on najvidljiviji: ako ovde niste pedantni, on će vas prvi odati.

Korak 4: Rukave peglajte od šava do šava

Zatim ispeglajte rukave. Proverite da na njima više nema nabora. Peglajte ih brzim pokretima od šava do šava. Okrenite drugu stranu i primenite isti postupak.

Korak 5: Leđni deo peglajte poslednji

Konačno, ispeglajte leđni deo košulje. Postavite je na dasku tako da su gornji deo leđa i ramena ravni na dasci. Potom je polako ispeglajte pokretima gore-dole.

Korak 6: Ispravno okačite košulju na čiviluk

Nakon peglanja košulje, odmah je postavite na čiviluk da bi se vaš trud isplatio u potpunosti. Proverite da li su ramena u istoj liniji.


Poslednji trik: za još bolje peglanje!

Ako peglate blago vlažnu košulju, nećete pogrešiti. :) Vlakna vlažne košulje prilagodljivija su pegli pa ćete još brže i sa manje pritiskanja ispeglati košulju. Takođe, počnite sa peglanjem košulja koje tolerišu samo niže temperature, pa je postepeno povećavajte kako prelazite na košulje otpornijih materijala. Na taj način ne rizikujete da ćete "ispržiti" osetljiviji materijal i uništiti svoju ili tuđu skupu košulju! 

Imate li slična iskustva ili savete koje smo zaboravili? Podelite ih sa nama u komentarima!


 

Saznajte više

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

Nordic Mood: Mali nameštaj sa velikim uticajem

Nordic Mood: Mali nameštaj sa velikim uticajem

Naše omiljene korpe za odlaganje

Naše omiljene korpe za odlaganje